Δευτέρα 12 Αυγούστου 2013

Την σκότωσε γιατί πήγε στο παζάρι "χωρίς να του ζητήσει άδεια"

Αφγανός σκότωσε την 24χρονη σύζυγό του μόνο και μόνο διότι πήγε στο παζάρι της περιοχής για να ψωνίσει χωρίς την άδειά του.

Ένας άνδρας σκότωσε τη σύζυγό του διότι πήγε στην αγορά χωρίς να τού ζητήσει την άδεια, ανακοίνωσε η αστυνομία στο βόρειο Αφγανιστάν.


"Ο Χονταϊντάντ, ένας κάτοικος της περιοχής Σαρντάρα, πυροβόλησε την 24χρονη γυναίκα του το απόγευμα της Κυριακής μόνο και μόνο διότι πήγε στο παζάρι της περιοχής για να ψωνίσει", είπε ο Μοχαϊντίν Χαν, επικεφαλής της αστυνομίας στην περιφέρεια όπου σημειώθηκε το επεισόδιο.

"Ο δολοφόνος διέφυγε μετά το επεισόδιο και η αστυνομία διεξάγει έρευνες για τον εντοπισμό του", είπε ο Χαν στο Γερμανικό Πρακτορείο.

Τον περασμένο μήνα η Ανεξάρτητη Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Αφγανιστάν εξέφρασε την ανησυχία της για την απότομη αύξηση των υποθέσεων βίας εναντίον γυναικών.

Πάνω από 700 τέτοιες υποθέσεις αναφέρθηκαν στην Επιτροπή το διάστημα από την 20ή Μαρτίου ως την 20ή Ιουνίου, ή περίπου 30% περισσότερες από ό,τι την αντίστοιχη περίοδο του 2012.

Η Επιτροπή ανέφερε ότι πάνω από 240 γυναίκες δολοφονήθηκαν από συγγενείς τους κατά την διάρκεια της περιόδου αυτής.

-->

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ