Τρίτη 20 Αυγούστου 2013

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Πολλαπλή αυτόματη ανάφλεξη μωρού!!! (βίντεο)



Ένα βρέφος λαμβάνει θεραπεία στο Chennai, νοσοκομείο της Ινδίας, μετά από πολλαπλά περιστατικά αυτανάφλεξης, αυθόρμητης ανθρώπινης καύσης.

Οι γιατροί λένε ότι η σπάνια αυτή περίπτωση είναι πιθανό να προκαλείται από τα εύφλεκτα αέρια που εκπέμπονται μέσω του δέρματος. Καμία εξωτερική σπίθα απαιτείται για να τυλίξει το βρέφος στις φλόγες.

Η πρώτη φορά που η αυτανάφλεξη σημειώθηκε, το παιδί ήταν μόλις 9 ημερών. Ακολούθησαν άλλες τρεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, στην καταγραμμένη ιστορία υπήρξαν μόνο 200 περιπτώσεις σε περίπου 300 χρόνια. Η τελευταία γνωστή περίπτωση ήταν στις Ηνωμένες Πολιτείες το 2010.



Στην περίπτωση του βρέφους, δεν υπάρχει θεραπεία. Το παιδί βρίσκεται υπό θεραπεία με αλοιφές για τα εγκαύματα και ένας πλαστικός χειρούργος έχει κληθεί. Στις πλευρές του κρεβατιού του παιδιού είναι ένας πυροσβεστήρας και ένας κουβάς με νερό.

Οι γονείς διδάσκονται τι θα πρέπει να κάνουν σε ενδεχόμενες νέες αυταναφλέξεις.Ανάμεσά τους είναι η διατήρηση του παιδιού μακριά από τον ήλιο και η διασφάλιση ότι θα φοράει μόνο ορισμένα είδη ένδυσης.