Τρίτη 20 Αυγούστου 2013

Αλβανός κατηγορεί τον Αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο και την Ελλάδα για τα σημερινά επεισόδια στην Πρεμετή!


Ο επικεφαλής του Εκτελεστικού Γραφείου της Πρεμετής, Φατός Αλιμάδη
, σε συνέντευξή του στο Αλβανικό κανάλι News24, σχολίασε για την απόφαση του δικαστηρίου και την οργισμένη αντίδραση πιστών ορθοδόξων σήμερα στο.


Ναό της Ενορίας των Εισοδίων της Θεοτόκου στην Πρεμετή.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η "έξωση" της εκκλησίας ήταν καθόλα νόμιμη καθώς έγινε κατόπιν δικαστικής απόφασης. Μάλιστα επισημαίνει πως η απόφαση μιλούσε και για κατάσχεση ιερών αντικειμένων εντός του χώρου. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι ιερείς είχαν ειδοποιηθεί ώστε να αδειάσουν και να εγκαταλείψουν τον χώρο της εκκλησίας αλλά όπως είπε αντιμετώπισε "απορρίψεις και απειλές από την πλευρά τους"

«Πήγαμε προσωπικά στους ιερείς και ανακοινώσαμε την απόφαση του δικαστηρίου για την αδειάσουν το κτίριο την Παρασκευή, αλλά η αντιδράσεις από τους ιερείς ήτανε σφοδρές, μάλιστα οι ιερείς απείλησαν ακόμη και τις οικογένειες μας.

Μας είπαν χαρακτηριστικά , "όσο είναι ο Γιαννουλάτος ( εννοεί τον Αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο) δεν θα κλείσετε την εκκλησία διότι εκείνος κινεί τους νόμους στην Αλβανία", (!)» αναφέρει ο κ. Αλιμάδη.


Υποκλινόμαστε στην αλβανική βλακεία και προπαγάνδα.
Ενώ για τα σημερινά γεγονότα με τους ορθόδοξους πιστούς στην Πρεμετή που δεν πτοήθηκαν από την απόφαση της δικαστικής αλβανικής χούντας να σφραγίσει τον ιερό ναό και αψηφώντας την παρουσία των μπράβων που φύλαγαν το σφραγισμένο με λαμαρίνες Ιερό Ναό κατάφεραν να μπούνε μέσα, ο κ. Αλιμάδη το θεωρεί μια πράξη που παραβιάζει κατάφωρα το νόμο.

«Η καταπάτηση με την βια του χώρου του ''πολιτισμικό κέντρο", της εκκλησίας δηλαδή, αποτελεί κατάφωρη παραβίαση του νόμου. Καλώ τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τους πολίτες να πάρουν πίσω το "πολιτισμικό κέντρο". Συζητήθηκε ότι από την Ελλάδα θα έρθουν οργανωμένες ομάδες για να κάνουν καταλήψεις και τα σημερινά γεγονότα αποδεικνύουν αυτό το σενάριο. (σσ..,εννοεί τους ορθόδοξους πιστούς στην Πρεμετή). Η Αθήνα δεν έχει καμία σχέση με εσωτερικές υποθέσεις της Αλβανίας. Κάλω την Κρατική Αστυνομία να δράσει, να λάβει μέτρα για τα άτομα που εισήλθαν βιαίως στις εγκαταστάσεις της εκκλησίας», πρόσθεσε.



πηγη