Τρίτη 20 Αυγούστου 2013

Παρίσταναν τους γιατρούς και προκάλεσαν τον θάνατο γυναικών


Η αστυνομία της Νιγηρίας ανακοίνωσε σήμερα ότι προέβη στη σύλληψη δύο φερόμενων ως απατεώνων οι οποίοι παρίσταναν τους γιατρούς και κατηγορούνται για τους θανάτους "πολυάριθμων" εγκύων γυναικών, οι οποίες είχαν νοσηλευτεί και γεννήσει σε μια παράνομη κλινική στο Λάγκος την οποία διηύθυναν.



"Δύο άνδρες οι οποίοι παρίσταναν τους ιατρούς σε μία κλινική –γνωστή με την επωνυμία Cares Hospital– στη συνοικία Ίμπα του Λάγκος συνελήφθησαν την περασμένη εβδομάδα", έπειτα από σχετική καταγγελία που υπεβλήθη στις αρχές, διευκρίνισε η εκπρόσωπος της αστυνομίας της πόλης αυτής, Ενγκόζι Μπρέιντ, σε δηλώσεις της στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Διεξάγεται έρευνα και η κλινική αυτή, η οποία λειτουργούσε από τριών ετών, έχει κλείσει, σύμφωνα με την αξιωματικό της νιγηριανής αστυνομίας.
"Από την έρευνά μας διαπιστώθηκε ότι πολυάριθμες γυναίκες είναι νεκρές εξαιτίας των παράνομων και εγκληματικών ενεργειών των ανδρών αυτών", συνέχισε η εκπρόσωπος της αστυνομίας, χωρίς να δημοσιοποιήσει τα ονόματα των δύο ψευτογιατρών – οι οποίοι όπως τόνισε δεν είχαν πτυχίο όχι ιατρικής σχολής πανεπιστημίου, αλλά ούτε καν νοσηλευτικής.

"Η κλινική δεν είχε εγγραφεί (σ.σ. για να λάβει άδεια λειτουργίας) και δεν υπάρχει κανένα έγγραφο που να τεκμηριώνει ότι οι ύποπτοι είχαν κάνει σπουδές ιατρικής. Απλούστατα δημιούργησαν μια παράνομη κλινική", επέμεινε η εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ανακοινώνονται συλλήψεις Νιγηριανών οι οποίοι παριστάνουν τους γιατρούς, είτε στη χώρα τους ή στο εξωτερικό.
Στη Νιγηρία, την πολυπληθέστερη χώρα της Αφρικής, οι απάτες αποτελούν κοινωνική μάστιγα, ενώ οι αρχές της χώρας πασχίζουν να μειώσουν τον αριθμό των ψευδοφαρμάκων τα οποία βρίσκονται σε κυκλοφορία.