Παρασκευή 23 Αυγούστου 2013

«Δεν ήθελα να τραυματίσουμε τον Μέσι»

Ο Ντιέγο Γκοντιν ξεκαθάρισε ότι δεν είχε καμία πρόθεση να προτρέψει τον Μιράντα ώστε να χτυπήσει τον Λιονέλ Μέσι στον τραυματισμό, μετά τον σάλο που ξέσπασε από το video που δείχνει τη χαρακτηριστική χειρονομία του.

Στον τελικό του Σούπερ Καπ ο Ουρουγουανός κάνει μια χειρονομία προς τον Μιράντα, η οποία από πολλούς ερμηνεύτηκε ως προτροπή να χτυπήσει τον Μέσι στο σημείο που είχε τραυματιστεί. Ωστόσο, ο Γκοντίν ξεκαθάρισε ότι δεν είχε τέτοια πρόθεση.

«Είναι ποδοσφαιρικές χειρονομίες. Αυτός που παίζει ξέρει τι σημαίνουν. Είδα ότι ήταν στην περιοχή και έγνεψα στους παίκτες μου ότι πρέπει να σφίξουμε την άμυνα. Δεν υπήρχε κακία. Αυτό που ήθελα να ξεκαθαρίσω είναι ότι δεν είχα καμία κακή πρόθεση. Δεν βγαίνω στον αγωνιστικό χώρο για να τραυματίσω κανέναν και ούτε λέει σε κάποιον συμπαίκτη μου να το κάνει.

Ωστόσο πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στα όσα μπορούμε να κάνουμε στον αντίπαλο, επειδή πρέπει να κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για να κερδίσουμε. Υπάρχουν χειρονομίες προς τον αντίπαλο, ώστε να τον πιέσουμε και να κρατήσουμε τη μπάλα. Είναι ένας τελικός και πρέπει να παίξουμε στα όριά μας. Εμείς στην Ατλέτικο κυνηγάμε κάθε μπάλα σαν να ήταν η τελευταία. Αυτός μας έχει βοηθήσει να κερδίσουμε πολλά. Προφανώς όλα έγιναν με σεβασμό στο Μέσι», τόνισε ο αμυντικός των «ροχιμπλάνκος». 



πηγη