Παρασκευή 16 Αυγούστου 2013

Φρίκη στο facebook με ομάδες σαδιστών - φονιάδων ζώων [Προσοχή σκληρή εικόνα]Σοκ έχει προκαλέσει το φαινόμενο μαζικής εξόντωσης αδέσποτων σκυλιών στο Κίεβο της Ουκρανίας από πολυμελείς ομάδες που αυτοαποκαλούνται «κυνηγοί», «ερασιτέχνες χημικοί» ή και «σύντροφοι» που εγκληματούν ατιμώρητοι στο όνομα της «δημόσιας υγείας»...

Σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας "Το Βήμα" «ανταλλάσσουν μικρά μυστικά και πληροφορίες για το πού βρίσκονται οι «στόχοι», για φόλες, δηλητήρια, όπλα, σφαίρες. Και την κατάλληλη στιγμή, επιτίθενται σε αδέσποτα ζώα, κυρίως σκυλιά, ρίχνοντας φόλες ή πυροβολώντας τα στο κεφάλι. Σαδιστές και αδίστακτοι, οι αυτόκλητοι κυνηγοί σκύλων του Κιέβου παίρνουν τον έλεγχο στα χέρια τους, με στόχο τη θανάτωση χιλιάδων αδέσποτων της πόλης στο όνομα μιας διεστραμμένης αντίληψης για τη δημόσια υγεία. Όμως, με τον τρόπο αυτό, καταπατούν τα δικαιώματα των ζώων σε μια χώρα που αδιαφορεί επιδεικτικά για τα αδέσποτα τετράποδα.

Πέρυσι, οι εικόνες των αδέσποτων ζώων που βρέθηκαν να κείτονται στους δρόμους της πρωτεύουσας της Ουκρανίας προκάλεσαν διεθνή θύελλα λίγο πριν την έναρξη του Euro 2012, γι' αυτό και η κυβέρνηση ζήτησε την άμεση βοήθεια ξένων ζωοφιλικών οργανώσεων, μιας εκ των οποίων - η Αυστριακή Vier Pfoten- προσέφερε μάλιστα δωρεάν στείρωση και εμβολιασμό των αδέσποτων από κινητές κτηνιατρικές μονάδες. Αμέσως μόλις οι οπαδοί του ποδοσφαίρου επέστρεψαν από τις κερκίδες των γηπέδων στους καναπέδες των σπιτιών τους, η μεγάλη σφαγή των αδέσποτων σκύλων ξανάρχισε.

Η οργάνωση Vier Pfoten έχει πια σταματήσει το πρόγραμμα στείρωσης μετά τις δημοσιεύσεις στο διαδίκτυο για θανάτους ζώων. "Με απείλησαν ότι μπορεί να πεθάνω κι εγώ όπως ακριβώς ο δικαστής στο Χάρκοβο", δήλωσε ο Αμίρ Χαλίλ, επικεφαλής της Vier Pfoten στην Ουκρανία, αναφερόμενος στον αποκεφαλισμό ενός Ουκρανού δικαστή και τριών μελών της οικογένεια τους στο διαμέρισμά τους τον Δεκέμβριο του 2012. "Μας είπανε πως δεν χρειάζονται ξένους να ευνουχίζουν τα σκυλιά τους!".

Στο Κίεβο των τριών εκατομμυρίων κατοίκων ζουν περίπου 18.000 αδέσποτα ζώα, κυρίως σκυλιά. Οι Αρχές ισχυρίζονται ότι δεν έχουν χρήματα για να συλλάβουν και να κρατήσουν όλα αυτά τα ζώα σε ειδικά κέντρα - καταφύγια για αδέσποτα.

Έτσι, οι κυνηγοί σκύλων του Κιέβου έχουν πλέον αποθρασυνθεί. Χρησιμοποιούν μια ιστοσελίδα στο διαδίκτυο με τίτλο «Όχι στα παράσιτα» για την ανταλλαγή πληροφοριών σχετικά με τα μέρη που βρίσκονται οι σκύλοι, για συνταγές δηλητηρίων και για να ανεβάζουν φωτογραφίες με τα νεκρά ζώα»


 makeleio.grπηγη