Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

Είναι μόλις 2 ετών και καπνίζει 40 τσιγάρα την ημέρα - ΒίντεοΕίναι μόλις δύο χρονών και καθημερινά καπνίζει δύο πακέτα τσιγάρα!

Ο λόγος για ένα αγοράκι στην Ινδονησία που ζει σε καλύβα μαζί με τους γονείς του και όπως εκείνοι επιμένουν, ο μικρός δεν νιώθει καλά όταν του λείπει νικοτίνη.

Έχει, μάλιστα, σύμφωνα με τους γονείς, ανάγκη να καπνίζει τουλάχιστον 40 τσιγάρα, κάτι που τους στοιχίζει 4 δολάρια τη μέρα.Είναι φτωχοί και δύσκολα τα καταφέρνουν να εξασφαλίσουν την απαιτούμενη ποσότητα τσιγάρων στο παιδί για το οποίο επιμένουν πως είναι κατά τα άλλα υγιέστατο.

Οι εικόνες του μικρού Άρντι Ρίζαλ που κάπνιζε έκαναν το γύρο του κόσμου προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις.

Το ανησυχητικό είναι ότι το πολύ κάπνισμα μπορεί να έχει προκαλέσει συρρίκνωση του εγκεφάλου του αγοριού, το οποίο είχε αρχίσει το κάπνισμα σε ηλικία 18 μηνών ενώ μπορεί να εγκυμονεί κινδύνους για την υγεία του σε μεγαλύτερη ηλικία.

Σχεδόν το ένα τρίτο των 230 εκατομμυρίων κατοίκων της Ινδονησίας και μεγαλύτερο ποσοστό από το 60% του ανδρικού πληθυσμού της χώρας καπνίζει, σύμφωνα με το Δημογραφικό Ινστιτούτο του Πανεπιστημίου της χώρας.

πηγη