Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

Μαθητής φόρεσε Ψηλοτάκουνα στην Τάξη



Ένα ζευγάρι ψηλοτάκουνα οδήγησε μαθητή στο γραφείο του διευθυντή του σχολείου επειδή τα φορούσε στην σχολική αίθουσα! Το περιστατικό συνέβη στο Λύκειο Riverview στις ΗΠΑ.«Του αρέσει η αίσθηση που του δίνουν όταν τα φοράει. Τον κάνουν να έχει περισσότερη αυτοπεποίθηση και εκείνος απλά απολαμβάνει να τα φοράει» αναφέρει η λυκειάρχης του Riverview, Hayley Stepp, η οποία είναι και φίλη του μαθητή.
Η Υποδιευθύντρια του σχολείου αναφέρει ότι το παιδί είναι περήφανο γι αυτήν την επιλογή αλλά τώρα αισθάνεται και κάπως ντροπιασμένο, καθώς αισθάνθηκε πολύ άσχημα όταν το έδιωξαν από το σχολείο.

Ενοχλούσαν τους συμμαθητές του

Ενας καθηγητής τηλεφώνησε στο γραφείο του λυκειάρχη ισχυριζόμενος ότι τα παπούτσια του μαθητή ενοχλούσαν τους συμμαθητές του. Ο διευθυντής Bob Heilmann, ανέφερε ότι το παιδί παρενοχλούνταν λεκτικά και του ζήτησε να βγάλει τα ψηλοτάκουνα.
«Σαν διευθυντής ενός λυκείου θα πρέπει να ζητήσω τη γονική συνδρομή και να σιγουρευτώ ότι όλα θα πάνε καλά», λέει ο Heilmann, φοβούμενος ότι το παιδί θα γινόταν θύμα σχολικής βίας. «Κάθε φορά που κάποιος παρεκλίνει του φυσιολογικού θα πρέπει να είναι πάντα σε θέση να πληρώσει και το τίμημα της επιλογής του».
Πάντως οι περισσότεροι μαθητές του σχολείου δέχονται τα παιδία που έχουν κάποια ιδιόμορφη έκφραση και αδιαφορούν για το ποιος φοράει τακούνια ακόμα κι αν δεν τους αρέσει.

"Τα αγόρια δεν πρέπει να φορούν τακούνια"

«Δεν πιστεύω ότι τα αγόρια πρέπει να φορούν τακούνια. Αυτή είναι η γνώμη μου», λέει ένας απ αυτούς.
Η δευτεροετής Sarah Strawn αναφέρει ότι ήταν και η ίδια στην αίθουσα όταν ζητήθηκε από τον συμμαθητή της να περάσει έξω από την τάξη.
«Νομίζω ότι δεν ήταν τόσο μεγάλο θέμα. Εφόσον θέλει να το κάνει, τότε μπορεί να το κάνει», λέει η νεαρή μαθήτρια.
Ομως ο διευθυντής του σχολείου επιμένει ότι κάθε αμφίεση που προκαλεί είναι πάντα ένα πρόβλημα. Το θέμα είναι πως το βιβλίο με οδηγίες για τους τρόπους διαχείρησης μαθητών δεν διευκρινίζει τίποτα για τον τύπο των παπουτσιών που πρέπει να φοράνε τα αγόρια και τα κορίτσια!
Κάποιοι μαθητές ανέδειξαν το περιστατικό σε κορυφαίο θέμα προς συζήτηση και οργάνωσαν μια μικρή διαμαρτυρία.

Και φουστάνι!

«Ένας μαθητής φόρεσε ένα φουστάνι και αφού μιλήσαμε, αποφάσισε να μην το ξανακάνει» αναφέρει ο λυκειάρχης υπογραμμίζοντας ότι το παιδί αυτό άλλαξε ρούχα αμέσως μετά τη συζήτηση που είχαν. «Ανησυχούσα για την ασφάλεια του», είπε ο λυκειάρχης. Κατά τον ίδιο η αυτοέκφραση είναι κάτι υπέροχο αλλά έπραξε για το καλό του μαθητή του.
Τονίζει πως τα αγόρια επιτρέπεται να φορούν ό,τι θέλουν στο λύκειο του, αρκεί οι μαθητές να προσέχουν το μάθημα και όχι τα ψηλοτάκουνα των συμμαθητών τους.


Τελικά το αγόρι με τα ψηλοτάκουνα δεν τιμωρήθηκε.