Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2013

Οι περιεργες προτιμήσεις των πλουσίων στην Κίνα!




Περίεργες συνήθειες των νεόπλουτων ασιατών
Κάθε γενιά νεόπλουτων έχει τις παράξενες προτιμήσεις της. Οι αμερικανοί βιομήχανοι του 19ου αιώνα ήθελαν να παντρεύονται ευρωπαίες αριστοκράτισσες. Μέχρι πρόσφατα, οι πρίγκιπες από τα Εμιράτα αρέσκονταν στην κατασκευή μηχανών χιονιού εσωτερικών χώρων.



Στις μέρες μας, ήρθε η σειρά της Κίνας. Οι εκατομμυριούχοι της χώρας έχουν μερικές πολύ παράξενες προτιμήσεις. Ορίστε οι πιο ασυνήθιστες από αυτές!

Γάλα από θηλaσμό

Στις αρχές του φετινού καλοκαιριού, υπήρξαν αναφορές ότι πλούσιοι προσελάμβαναν τροφούς. Όχι για να θρέψουν τα παιδιά τους, αλλά τους εαυτούς τους!

«Οι ενήλικοι πελάτες μας μπορούν να πιουν γάλα θηλaζοντας οι ίδιοι, ή μπορούν να το πιουν από μια ειδική συσκευή αν ντρέπονται» δηλώνει ο ιδιοκτήτης του πρακτορείου τροφών.

Μπορεί η υπηρεσία θηλaσμού να κοστίζει περίπου 2.600 δολάρια το μήνα, αλλά οι πλούσιοι, που θεωρούν ότι το ανθρώπινο γάλα είναι πολύ υγιεινό, δεν έχουν πρόβλημα να πληρώνουν. Κάποιοι άνθρωποι δεν απογαλακτίζονται ποτέ!

Πeος τίγρης

Θεωρήστε το σαν υποκατάστατο του Βιάγκρα, όμως ακριβότερο, λιγότερο αποτελεσματικό, ανήθικο, παράνομο και επικίνδυνο για το μέλλον των τίγρεων.

Τόσο στην Κίνα όσο και σε ολόκληρη τη νοτιοανατολική Ασία, το αποξηραμένο μόριο τίγρης θεωρείται sεξουαλικό φάρμακο για τους άνδρες, παρά την απόλυτη έλλειψη αποδείξεων για την ιδιότητά του αυτή. Η σύγχρονη φαρμακευτική και οι αλλεπάλληλες απαγορεύσεις δεν έχουν σταματήσει τη ζήτηση.

Αν και η βρώση του μορίου ενός απειλούμενου είδους μπορεί να μην ανοίγει την όρεξη, η σούπα από πeος τίγρης μπορεί να κοστίσει μέχρι και 300 δολάρια το μπολ. Αν θέλετε ολόκληρο το αντικείμενο, θα σας κοστίσει 5.000 δολάρια!

Δάσκαλοι Τσι Γκονγκ



Οι διασημότητες του Χόλιγουντ έχουν τους προσωπικούς τους γυμναστές. Οι πλούσιοι Κινέζοι έχουν τους δασκάλους Τσι Γκονγκ, τουλάχιστον μέχρι να τους εντοπίσει το Κομμουνιστικό Κόμμα.

Σε μια χώρα που παραμένει επισήμως αθεϊστική, οι δάσκαλοι Τσι Γκονγκ, στην καλύτερη περίπτωση, προσφέρουν πνευματική καθοδήγηση σε μια ελίτ με βαθύτερες αναζητήσεις.

Στη χειρότερη περίπτωση, είναι κάτι σαν τσαρλατάνοι, που συγκεντρώνουν αμύθητες περιουσίες χάρη στους πολλούς (και ευκατάστατους) ακολούθους τους. Ένας δάσκαλος, ο Γουάνγκ Λιν, ισχυριζόταν ότι μπορεί να θεραπεύσει τον καρκίνο, να καλέσει φίδια και να οδηγήσει το αυτοκίνητό του χωρίς να χρησιμοποιήσει τα χέρια του, μεταξύ άλλων.

Η αμοιβή ενός δασκάλου Τσι Γκονγκ μπορεί να είναι πολύ υψηλή. Ένας κινέζος επιχειρηματίας ισχυρίζεται ότι πλήρωσε τον Γουάνγκ εκατομμύρια γιουάν για να μάθει τα μυστικά του, και το μόνο που έλαβε ήταν ένα στρώμα, ένα βιβλίο και πολλή απογοήτευση.

Κέρατο ρινόκερου



Για αιώνες, η παραδοσιακή κινεζική ιατρική θεωρεί το κέρατο ρινόκερου ως μια σπάνια θεραπεία για τις φλεγμονές και τον πυρετό. Στην πραγματικότητα, το κέρατο αποτελείται απλά από συμπιεσμένες τρίχες και κερατίνη, το υλικό από το οποίο είναι φτιαγμένα και τα νύχια των ποδιών.

Έχει μηδενική θεραπευτική ικανότητα. Παρ’ όλα αυτά, οι κινέζοι νεόπλουτοι πληρώνουν μέχρι και 60.000 δολάρια το κιλό, αυξάνοντας κατακόρυφα τη ζήτηση για κέρατα ρινόκερου στην Αφρική και την Ασία. Στο Βιετνάμ, η ελίτ χρησιμοποιεί το κέρατο σαν ναρκωτικό και θεραπεία για το χανγκόβερ.

Ενώ η κινεζική κυβέρνηση προσπαθεί να σταματήσει το λαθρεμπόριο, ο πληθυσμός των ρινόκερων μειώνεται διαρκώς. Πάνω από 668 ρινόκεροι σκοτώθηκαν το 2012 στη Νότιο Αφρική, μια αύξηση κατά 3.000% από το 2007.

Moutai baijiu



Για τους αμύητους, η πρώτη γουλιά baijiu, που είναι ένα λικέρ υψηλής περιεκτικότητας σε αλκοόλ αποσταγμένο από σόργο, έχει γεύση αλκοόλ αναμεμιγμένου με λάδι μηχανής.

Το Moutai baijiu θεωρείται το «εθνικό ποτό της Κίνας», είναι το ακριβότερο ποτό και προτιμώμενο συνοδευτικό στα επίσημα δείπνα και τα μίτινγκ της κινεζικής ελίτ. Ως αποτέλεσμα, η τιμή του έχει αυξηθεί αλματωδώς τα τελευταία χρόνια. Δέκα χρόνια πριν, ένα μπουκάλι κόστιζε 30 δολάρια. Σήμερα, η τιμή του κυμαίνεται από τα 300 δολάρια και ανεβαίνει.

Επίχρυσα αυτοκίνητα



Μπορεί να μη βελτιώνει τις επιδόσεις του αυτοκινήτου, αλλά περνάει το μήνυμα. Το οποίο είναι, βεβαίως, «είμαι πολύ, πολύ πλούσιος».

Ναι, η πρόσφατη μανία των πλούσιων Κινέζων είναι να διαγωνίζονται ποιος θα καλύψει καλύτερα το αυτοκίνητό του με καθαρό χρυσάφι.
πηγη