Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

Ποιοι άνδρες είναι πιο επιρρεπείς στην απιστία - Που καταλήγουν οι επιστημονικές έρευνες

Η πλειοψηφία των ερευνών που έχει γίνει πάνω στο συγκεκριμένο πεδίο καταλήγει στο ίδιο συμπέρασμα: Η απιστία, παρότι είναι γένους θυληκού είναι ανδρικό προνόμιο. Τα αγόρια είναι περισσότερια επιρρεπή στο να γευτούν τον απαγορευμένο καρπό, το φλερτ, την κρυφή ερωτική συνεύρεση ή ακόμη και να δημιουργήσουν μια παράλληλη σχέση.

Σύμφωνα με το iatropedia.gr μελέτη του πανεπιστημίου του Τέξας προσπάθησε να βρει τους λόγους για τους οποίους οι άνδρες είναι περισσότερο επιρρεπείς σε σχέση με τις γυναίκες: Το συμπέρασμα; Σύμφωνα με τους επιστήμονες αυτό συμβαίνει λόγω των αυξημένων σεξουαλικών ορμών των ανδρώνκαι και όχι γιατί δεν διαθέτουν αυτοέλεγχο.

Οι ερευνητές συμπέραναν πως παρά το γεγονός ότι οι άντρες έχουν την ίδια ικανότητα με τις γυναίκες να αντιστέκονται στους πειρασμούς, η ικανότητα αυτή συχνά εξουδετερώνεται από τις ισχυρότερες σεξουαλικές ορμές τους.

Οσο για το ποιοι είναι πιο επιρρεπείς; Οι επιστήμονες του εν λόγω πανεπιστημίου κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι περισσότερο ευάλωτοι απέναντι στο γυναικείο φύλλο είναι όσοι από την φύση της δουλειάς τους ή του χαρακτήρα τους είναι πιο κοινωνικοί. Ωστόσο δεν αποκλείεται και η κατηγορία εκείνη που συστηματικά απατά τον σύντροφο του συστηματικά τον σύντροφο εξαιτίας βαθύτερων φόβων και ανασφαλειών.

Πάντως, μια άλλη έρευνα, του Ινσιτούτο Καρολίνσκα της Στοκχόλμης, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η απιστία είναι γραμμένη στα... γονίδια.

Συγκεκριμένα, οι άνδρες που έχουν κληρονομήσει μια γενετική παραλλαγή η οποία επηρεάζει μια συγκεκριμένη ορμόνη, τη βασοπρεσίνη, είναι πιο πιθανό να δημιουργήσουν ασθενέστερες σχέσεις και προβληματικούς γάμους.