Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013

Facebook: Απενεργοποίηση του «Διαβάστηκε» στο chat για Google Chrome

Αααχ… Από τότε που βγήκε η λειτουργία «Διαβάστηκε στις (ώρα)» (Seen …) στο Facebook chat, χάθηκε και το τελευταίο δείγμα ιδιωτικότητας. Φοβάσαι να δεις ένα μήνυμα, γιατί αν το κάνεις και δεν απαντήσεις αμέσως ή δεν απαντήσεις καθόλου, τότε ο άλλος χρήστης θα αναρωτιέται αν «τον γράφεις» στα παλαιότερα των υποδημάτων σου.


Ευτυχώς, υπάρχουν τελικά διάφοροι τρόποι απενεργοποίησης της λειτουργίας «Διαβάστηκε στις (ώρα)» και στο συγκεκριμένο άρθρο θα ασχοληθούμε με έναν από αυτούς και συγκεκριμένα με την επέκταση Facebook™ Chat Privacy για Google Chrome.
Απενεργοποίηση του «Διαβάστηκε» στο Facebook chat για Google Chrome

Αυτό που θα χρειαστείς αρχικά, είναι ο browser Google Chrome. Αφού εγκαταστήσεις το πρόγραμμα, θα πρέπει να το ανοίξεις, να επισκεφθείς το Chrome Web Store και την επέκταση Facebook™ Chat Privacy και να πραγματοποιήσεις κανονικά την εγκατάσταση της.

Αν έκανες σωστά τη διαδικασία και επισκεφθείς το Facebook από τον Google Chrome, τότε θα δεις ένα νέο εικονίδιο στο πάνω δεξί μέρος του Google Chrome, όπως φαίνεται και στην παραπάνω εικόνα. Για να λειτουργεί σωστά η επέκταση, θα πρέπει πατώντας το εικονίδιο η πρώτη επιλογή να γράφει Disable.

Τίποτα περισσότερο δε χρειάζεται. Δοκιμάσαμε την επέκταση στην τελευταία σταθερή έκδοση του Google Chrome (Έκδοση 29.0.1547.66 m) και σε Windows 7 Professional (SP1) καιόλα δούλεψαν ρολόι.

Τέλος, η επέκταση μαζί με τη λειτουργία «Διαβάστηκε στις (ώρα)» απενεργοποιεί και τη λειτουργία η οποία ενημερώνει στον άλλο χρήστη πότε ο χρήστης πληκτρολογεί ένα μήνυμα.


πηγη