Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2013

3 εύκολοι τρόποι να αποκτήσουμε λευκά δόντια!


Οι μικρές διαφορές είναι αυτές που κάνουν την διαφορά. Ένα όμορφο χαμόγελο ποτέ δεν μένει απαρατήρητο. Τα λευκά και αστραφτερά δόντια, τα προσέχουν και τα θαυμάζουν όλοι. Για να δούμε , τι μπορούμε να κάνουμε για να κρατήσουμε το σμάλτο των δοντιών μας αστραφτερό και τα δόντια μας λευκά!

Αρχικά πρέπει να γνωρίζουμε πως κάποιες τροφές είναι ιδιαίτερα ένοχες για την θαμπάδα των δοντιών μας! Ζεστές σάλτες όπως το barbecue ή το κόκκινο κρασί είναι μερικοί από τους ενόχους που δημιουργούν κηλίδες στα δόντια μας. Αυτό δεν σημαίνει, πως πρέπει να σταματήσουμε να τις τρώμε, αλλά το βούρτσισμα των δοντιών, 2 φορές την ημέρα είναι απαραίτητο.

1) Η καλύτερη επιλογή είναι να πλένουμε τα δόντια μας, αμέσως μετά, αφού πιούμε κρασί ή φάμε κάποια τροφή η οποία κολλάει στα δόντια μας. Αν δεν μπορούμε να το κάνουμε αυτό αμέσως, ένας τρόπος είναι να πιούμε νερό και να το κρατήσουμε για λίγο στο στόμα μας, διώχνοντας τους λεκέδες.

2)Δίνουμε ιδιαίτερη προσοχή στην κάτω γνάθο, δηλαδή στα κάτω δόντια. Τα βουρτσίζουμε εξίσου καλά όπως τα επάνω και δεν τα παραμελούμε. Το χαμόγελό μας δεν είναι μόνο η πάνω γνάθος.

3)Οι ηλεκτρονικές οδοντόβουρτσες δεν είναι κάποιο τέχνασμα του marketing. Μία ηλεκτρονική οδοντόβουρτσα, δίνει καλύτερα αποτελέσματα από μία χειροκίνητη, καθώς μπορεί να διεισδύει στις δύσκολες περιοχές και να απομακρύνει τροφές και τα βακτήρια.

Ο Emanuel Layliev διευθυντής του Κέντρου Αισθητικής Οδοντιατρικής της Νέας Υόρκης, προτείνει να πλένουμε τα δόντια μας κυκλικά και προς τα κάτω, ασκώντας τους πίεση. Μας υπενθυμίζει πως το βούρτσισμα των δοντιών είναι απαραίτητο για τον σχηματισμό της πλάκας μας.