Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013

Τα μυστικά του επιτυχημενου φλερτΗ εκδήλωση και παραδοχή του ερωτικού ενδιαφέροντος χωρίς περιστροφές είναι η μαγική συνταγή της επιτυχίας, λένε τώρα Βρετανοί επιστήμονες
Τα μυστικά του επιτυχημένου φλερτ αποκωδικοποίησαν Βρετανοί επιστήμονες και, έκπληκτοι, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η εκδήλωση και η παραδοχή του ερωτικού ενδιαφέροντος, χωρίς περιστροφές, είναι η μαγική συνταγή.

Η εξωτερική εμφάνιση διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην επιλογή του συντρόφου και στην προσέγγισή του, ωστόσο, δεν είναι μόνο αυτή που οδηγεί στην επιτυχία. Οπως επισημαίνουν οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Αμπερντίν, η επιστήμη της έλξης είναι πιο πολύπλοκη διαδικασία, κατά την οποία μεσολαβούν πολλοί παράγοντες.

Η προσέγγιση του ατόμου που μας ενδιαφέρει είναι καθοριστική, γι αυτό και οι επιστήμονες πιστεύουν ότι τα ξεκάθαρα λόγια και τα σήματα που εκπέμπει κανείς -ένα χαμόγελο, κοίταγμα στα μάτια- είναι και ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για την έναρξη μιας ερωτικής σχέσης. «Μ αρέσεις πολύ» είναι η έκφραση που συνοψίζει, στον μέγιστο βαθμό, τα συναισθήματα που νιώθουμε για το άτομο που μας ελκύει, υποστηρίζει ο επικεφαλής της μελέτης, καθηγητής Μπεν Τζόουνς, επισημαίνοντας ότι η επιτυχία του φλερτ έγκειται ακριβώς στις προσπάθειες που καταβάλλουμε για να δείξουμε πόσο μας αρέσει το άλλο φύλο. Βεβαίως, οι προσπάθειές μας ενισχύονται σημαντικά από την αυτοπεποίθηση που έχουμε και τη στάση του σώματός μας. ΦωτογραφίεςΗ έρευνα διεξήχθη σε δείγμα 230 ανδρών και γυναικών στους οποίους δόθηκαν φωτογραφίες όπου απεικονίζονταν άτομα με διαφορετικές εκφράσεις - ορισμένοι κοίταζαν ευθεία στον φακό, άλλοι ήταν χαμογελαστοί και άλλοι ανέκφραστοι.

Οι ερευνητές ζήτησαν από τους εθελοντές να επιλέξουν τα άτομα που τους έλκυαν. Τα άτομα που επέλεξαν ήταν, σε μεγάλο βαθμό, αυτά που τους κοίταζαν στα μάτια και τους χαμογελούσαν. Οπως υποστηρίζει η καθηγήτρια Λίντα Μπουθρόιντ, ψυχολόγος από το Πανεπιστήμιο του Ντάρχαμ, η θετική στάση των ατόμων που θεωρούμε ελκυστικούς λειτουργεί σαν μαγνήτης γιατί μας ενθαρρύνει να εκφράσουμε αυτό που νιώθουμε. Η έρευνα, υπό τον τίτλο «Ενσωμάτωση της Ελξης και της Προσπάθειας για Προσέγγιση του άλλου φύλου»», δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση «Επιστήμη της Ψυχολογίας».
Πηγή: www.ethnos.gr