Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

ΣΟΚ - Μαστιγώματα, ακρωτηριασμοί και λιθοβολισμοί: Σε ποιο μέρος του πλανήτη ζουν ακόμη στον 18ο αιώνα;;;

ΣΟΚ - Μαστιγώματα, ακρωτηριασμοί και λιθοβολισμοί: Σε ποιο μέρος του πλανήτη ζουν ακόμη στον 18ο αιώνα;;;
Οι ανθρωπιστικές οργανώσεις είναι αντιμέτωπες με μία λερναία ύδρα. Την ώρα που «φωνάζουν» για να πείσουν κάποιες χώρες να εφαρμόσουν δίκαιο που να σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα, κάποιες άλλες κάνουν μετά χαράς βήματα προς τα πίσω, υιοθετώντας τώρα τη σαρία.

Στο βήμα αυτό προχώρησε ο αιμοδιψής Σουλτάνος του Μπρουνέι, ο οποίος από το 1996 προσπαθούσε να εφαρμόσει στη χώρα του το δίκαιο που ποδοπατά τα στοιχειώδη δικαιώματα. Ενας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο, ο Σουλτάνος με περηφάνια ανακοίνωσε πως σε έξι μήνες τα μαστιγώματα, οι ακρωτηριασμοί και οι λιθοβολισμοί θα είναι οι τιμωρίες για τους εγκληματίες.

Σύμφωνα με τη νέα νομοθεσία, η οποία θα εφαρμόζεται μόνο σε Μουσουλμάνους, οι ποινές περιλαμβάνουν θάνατο δια λιθοβολισμού για τη μοιχεία, ακρωτηριασμό χεριών για κλοπή και μαστίγωμα για παραβάσεις που κυμαίνονται από την έκτρωση έως την κατανάλωση αλκοόλ.

Ο απόλυτος μονάρχης του Μπρουνέι, η οικογένεια του οποίου είναι στην εξουσία τους τελευταίους έξι αιώνες, ανακοίνωσε με χαρά το γεγονός ότι το Μπρουνέι είναι η πρώτη χώρα στην ανατολική Ασία που υιοθετεί τη Σαρία σε εθνικό επίπεδο.

«Το Μπρουνέι δείχνει χαρακτηριστικά του 18ου αιώνα, αντί να ακολουθήσει το οικονομικό και κοινωνικό ρεύμα του 21ου αιώνα που υπάρχει στην περιοχή», είπε ο Φιλ Ρόμπερτσον, του Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων δικαιωμάτων, που χαρακτήρισε τους νέους νόμους απεχθείς.

Η είδηση βέβαια κάθε άλλο παρά ως έκπληξη ήρθε για το Μπρουνέι, μία από τις πιο συντηρητικές χώρες, στην οποία για παράδειγμα απαγορεύεται η πώληση και κατανάλωση αλκοόλ, ενώ εφαρμόζει με αυστηρότητα τους περιορισμούς του Ισλαμισμού.

ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ STATUS ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΓΙΑ ANDROID ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟ ΕΔΩ