Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2013

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ – Έζησε 2 χρόνια πάνω σε δέντρο για να το σώσει! [εικόνες]

2
Εν όψει των άπληστων ανδρών με τα αλυσοπρίονα στα χέρια που ήταν έτοιμοι να κόψουν αυτό το δέντρο σε ένα δάσος στη βόρεια Καλιφόρνια, η Τζούλια Χιλ δεν το σκέφτηκε στιγμή. Η νεαρή Αμερικανίδα περιβαλλοντολόγος έδειξε σε ολόκληρο τον κόσμο πόσο ευαισθητοποιημένη είναι σε θέματα που αφορούν στο περιβάλλον.

Έτσι έκανε κατάληψη στο δέντρο και έμεινε εκεί εν τέλει για 738 μέρες, ήτοι σχεδόν 2 χρόνια. Σε ένα δέντρο 60 μέτρων και 1.500 ετών, το οποίο η ίδια ονόμασε Luna, «έφτιαξε» το σπίτι της και έμεινε εκεί επιζητώντας τη σωτηρία του. Με την ελπίδα να σταματήσει η αλόγιστη εκμετάλλευση της ξυλείας από τα δάση, η Τζούλια θέλησε αρχικά με την ενέργειά της αυτή να κινητοποιήσει τα μέσα μαζικής επικοινωνίας αλλά και τον κόσμο προς αυτή την κατεύθυνση.

Μετά από τις πρώτες εβδομάδες έγινε το talk of the town και έλαβε μάλιστα το παρατσούκλι «butterfly», δηλαδή πεταλούδα. Προσωπικότητες από κάθε χώρο αλλά και απλός κόσμος στήριξαν την προσπάθειά της, που ήταν πραγματικά πολύ δύσκολη. Κρύο, βροχή, παγωνιά, μοναξιά… Και μετά από 738 ημέρες η Τζούλια πάτησε γη, ολοκληρώνοντας την αποστολή της με απόλυτη επιτυχία. Αν και λίγο στενοχωρημένη που άφηνε το καταφύγιό της «τον φίλο μου, 24 ώρες το 24ωρο για 2 και πλέον χρόνια», όπως είπε η ίδια.










ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ STATUS ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΓΙΑ ANDROID ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟ ΕΔΩ







perierga.gr