Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

Έχεις φάει.. ΤΖΑΤΖΙΚΙ και σου προέκυψε ΞΑΦΝΙΚΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥΔΑΚΙ;;; Μην τρελαίνεσαι! Σου έχουμε τη ΛΥΣΗ!

Το μυστικό είναι πιο εύκολο και εξαιρετικά απλό. Βρίσκεται σε ένα... ποτήρι γάλα! Μία νέα μελέτη αποκαλύπτει πως το γάλα καταπολεμά αποτελεσματικά την ενοχλητική μυρωδιά από το σκόρδο....
Σε πειράματα με ωμά και βρασμένα σκόρδα, επιστήμονες από το Πολιτειακό
Πανεπιστήμιο του Οχάιο διαπίστωσαν ότι 200 ml γάλα μπορούν να μειώσουν κατά το ήμισυ τις συγκεντρώσεις των χημικών ουσιών που χαρίζουν στο σκόρδο την χαρακτηριστική γεύση αλλά και μυρωδιά του.
Ειδικά μία από τις ουσίες, η AMS, δεν διασπάται κατά την πέψη, με επακόλουθο να απεκκρίνεται από το σώμα μέσω της αναπνοής και της εφίδρωσης. Ακόμα και το βούρτσισμα των δοντιών δεν μπορεί να μας απαλλάξει από αυτήν, σύμφωνα με προγενέστερες μελέτες. Ως φαίνεται, όμως, το πολυπόθητο αντίδοτο βρίσκεται στο ψυγείο μας.
Την μεγαλύτερο απόδοση εναντίον της μυρωδιάς του σκόρδου έχει το πλήρες γάλα, που αποδείχθηκε πιο αποτελεσματικό από το άπαχο ή το ημιαποβουτυρωμένο.
Σύμφωνα με τη μελέτη, την μέγιστη «αντι-σκορδική» προστασία την παρέχει το γάλα όταν καταναλώνεται μαζί με το φαγητό και όχι εκ των υστέρων.
Όπως σημειώνουν η δρ Μπάρινγκερ και οι συνεργάτες της στην «Επιθεώρηση Επιστήμης Τροφίμων» (JFS) στην μελέτη τους δοκίμασαν και άλλα τρόφιμα για να περιορίσουν την μυρωδιά του σκόρδου - μεταξύ αυτών δαμάσκηνα, βασιλικό, αγκινάρες και μερικές ποικιλίες μανιταριών.
Το πιο αποδοτικό απ' όλα, όμως, ήταν το γάλα.





ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ STATUS ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΓΙΑ 
iPhone/iPad ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟ ΕΔΩ         ANDROID ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟ ΕΔΩ







gr.omg.yahoo.com