Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013

Αυτός είναι ο άνθρωπος που διελυσε τη Χρυσή Αυγή και την στέλνει στην φυλακη!!!

Λίγοι λειτουργοί της Δικαιοσύνης χαίρουν τόσο μεγάλου σεβασμού όσο ο Χαράλαμπος Βουρλιώτης, που από την προηγούμενη εβδομάδα έγινε πασίγνωστος σε όλη την Ελλάδα ως ο άνθρωπος που….
έδεσε τη Χρυσή Αυγή, συγκρότησε το πόρισμα που την παρουσιάζει ως εγκληματική οργάνωση και την έφερε ενώπιον των δικαστικών αρχών.

Ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου με την εντυπωσιακή δικαστική πορεία, συνεργάζεται με ιδανικό τρόπο με την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη, με την οποία μάλιστα είναι συντοπίτης αφού κατάγονται και οι δύο από την Μυτιλήνη.

Πριν βρεθεί σε αυτή την σημαντική θέση κατά τους διορισμούς που έγιναν τον περασμένο Ιούλιο υπηρετούσε ως προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης και προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας.

Μεταξύ των υποθέσεων που έχει χειριστεί ήταν το σκάνδαλο που αφορούσε σε παράνομες μετεγγραφές στα πανεπιστήμια στο 1980, ενώ είχε ξεσκεπάσει και τις παράνομες δραστηριότητες αστυνομικών που πουλούσαν «προστασία» στο αστυνομικό τμήμα της πλατείας Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη.Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι ο νεώτερος λειτουργός που διορίστηκε ποτέ στην θέση αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου καθώς και ότι μέσα σε ελάχιστους μήνες από την ανάληψή του κατόρθωσε να χειριστεί μια τόσο νευραλγική υπόθεση στα ιστορικά χρονικά της χώρας. Ο κύριος Βουρλιώτης υπήρξε καθηγητής στη Σχολή Δικαστών και μέλος πολλών νομοπαρασκευαστικών επιτροπών.


iefimerida.gr