Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

ΚΙΝΑ: Σφήκα – δολοφόνος σκόρπισε το θάνατο! (βίντεο)


Το φονικό κεντρί της τεράστιας σφήκας έχει μήκος περίπου 6 χιλιοστά και εκχύει ένα ιδιαίτερα δυνατό δηλητήριο που χτυπάει τους μύες του οργανισμού.


Η γιγάντια ασιατική σφήκα έχει σπείρει τον τρόμο στους Κινέζους και τις αρχές πολιτικής προστασίας ειδικά στις κεντρικές επαρχίες, καθώς καταγράφεται μεγάλη αύξηση των πληθυσμών της και πολλαπλάσια θανατηφόρα τσιμπήματα σε ανθρώπους.


Από το καλοκαίρι έχουν καταγραφεί περίπου 50 θανατηφόρα περιστατικά που σχετίζονται με τσιμπήματα του συγκεκριμένου δηλητηριώδους εντόμου. Ειδικά στην επαρχία Σαανξι τα νοσοκομεία έχουν γεμίσει από ασθενείς τους τελευταίους μήνες.
Το φονικό κεντρί αυτής της τεράστιας σφήκας έχει μήκος περίπου 6 χιλιοστά και εκχύει ένα ιδιαίτερα δυνατό δηλητήριο που χτυπάει τόσο τους μύες όσο και συνολικά τον οργανισμό, καθώς μπορεί να προκαλέσει φονικό αναφυλακτικό σοκ.

Η Κίνα δεν είναι άπειρη στην συνύπαρξη με το συγκεκριμένο έντομο. Η πεπατημένη επιβάλλει όποιος τσιμπηθεί πάνω από 10 φορές να σπεύσει άμεσα σε νοσοκομείο. Αντίστοιχες εμπειρίες υπάρχουν και στην Ιαπωνία, όπου κάθε χρόνο καταγράφονται μερικές δεκάδες θάνατοι από την γιγάντια ασιατική σφήκα. Από την Ιαπωνία έρχεται και το βίντεο με μία ζωντανή σφήκα που αιχμαλώτισε ένας χρήστης του διαδικτύου.

Αυτό που προβληματίζει είναι το γεγονός ότι η μεταβολή του κλίματος με το φαινόμενο του θερμοκηπίου ευνοεί την εξάπλωσή της και προς την Δύση, σε Ευρώπη και ΗΠΑ…

 

ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ STATUS ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΓΙΑ ANDROID ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟ ΕΔΩ