Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

ΝΕΑ ΖΗΛΑΝΔΙΑ: Επτάψυχος γάτος Μοο Μοο… Επέζησε μετά από χτύπημα βέλους στο κεφάλι!


Ενας γάτος στη Νέα Ζηλανδία εξάντλησε, αν μη τι άλλο, μία από τις επτά ζωές του αφού επέζησε ύστερα από τον τραυματισμό του στο κρανίο με βέλος τόξου, ανακοίνωσε την Τετάρτη το νοσοκομείο ζώων όπου χειρουργήθηκε.
Ο τετράχρονος μαυρόασπρος Μούμου μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο εξειδικευμένο πανεπιστημιακό νοσοκομείο ζώων της πόλης Πάλμερστον Νορθ, που βρίσκεται 130 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Ουέλινγκτον, χθες το μεσημέρι.
Οι κτηνίατροι τον χειρούργησαν για να αφαιρέσουν το βέλος, το οποίο προεξείχε από το μπροστινό και από το πίσω μέρος του κρανίου του.«Το βέλος εισήλθε (στο κρανίο) λίγο πάνω από το μάτι, αλλά ήταν επιφανειακό το τραύμα κατά μήκος του κρανίου κι έτσι δεν ήρθε καθόλου σε επαφή με τον εγκεφαλικό ιστό», δήλωσε ο χειρουργός Τζόναθαν Μπρέι.Ο ίδιος είπε ότι η επέμβαση ήταν απλή επειδή το βέλος πέρασε ξυστά από τον εγκέφαλο. «Τραυματίστηκε ελαφρά στην μύτη και στο μάτι, αλλά είναι ένας εξαιρετικά τυχερός γάτος», σχολίασε ο Μπρέι.

Η εφημερίδα του Ουέλινγκτον The Dominion Post έγραψε ότι η αστυνομία ερευνά το περιστατικό, αλλά ότι ο ιδιοκτήτης δεν γνωρίζει ποιος έπληξε με τόξο τον Μούμου. Τοπικός εκπρόσωπος του ιδρύματος για την Πρόληψη της Κακομεταχείρισης των Ζώων δήλωσε ότι ο δράστης, αν συλληφθεί και καταδικαστεί, αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης ενός χρόνου.





ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ STATUS ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΓΙΑ ANDROID ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟ ΕΔΩ