Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

Ουρές ασθενών έξω από το σπίτι 2χρονου που κάνει θαύματα





Κυνηγημένος ζει -άθελά του- ο μικρός Κονγκ Κενγκ στην Καμπότζη, καθώς δεν προλαβαίνει πια να κάνει «θαύματα». Το ηλικίας μόλις 2 ετών αγοράκι με τις «μαγικές ιδιότητες» αδυνατεί να εξυπηρετήσει τις ουρές εκατοντάδων ανθρώπων που σχηματίζονται έξω από το σπίτι της οικογένειάς του αφότου τα ΜΜΕ της χώρας μετέδωσαν εκτενή ρεπορτάζ για το χάρισμά του να θεραπεύει ασθενείς, με αποτέλεσμα πια να κρύβεται στα σπίτια συγγενών.

«Ανακαλύψαμε ότι ο γιος μου έχει μαγικές δυνάμεις όταν αρρώστησε ο παππούς του και το αγόρι τον θεράπευσε» υποστηρίζει η μητέρα του, η Πατ Σόεν, χωρίς περισσότερες διευκρινίσεις. Η οικογένεια του Κονγκ Κενγκ άρχισε χωρίς δεύτερη σκέψη να εκμεταλλεύεται οικονομικά το χάρισμα του μικρού χρεώνοντας ένα δολάριο την επίσκεψη. Από τη στιγμή που άρχισε να εξαπλώνεται η φήμη ότι το νήπιο θεραπεύει τους ασθενείς, εκατοντάδες απελπισμένοι άνθρωποι καταφτάνουν καθημερινά στο χωριό του, στην επαρχία Κομπόνγκ Τσαμ της Καμπότζης.

Αλλοι είναι καθηλωμένοι σε αναπηρικά αμαξίδια, ενώ κάποιοι γονείς κρατούν στην αγκαλιά τους παιδιά με παραμορφωμένα άκρα. Ολοι ελπίζουν ότι θα βρουν θεραπεία στις μαγικές δυνάμεις του μικρού. Σταδιακά όμως το πλήθος μεγάλωσε τόσο που η μητέρα και το παιδί, αδυνατώντας να αντεπεξέλθουν, κρύβονται στο σπίτι ενός συγγενή. Η μητέρα υποστηρίζει μάλιστα ότι ο μικρός «εκνευρίζεται» από όλη αυτήν την προσοχή και πλέον θεραπεύει μόνο τις πιο βαριές περιπτώσεις. Ωστόσο οι ασθενείς δεν πτοούνται, συνεχίζουν να περιμένουν υπομονετικά, ενώ η οικογένεια μαζεύει τα χρήματα που της δίνουν.

Το σύστημα υγείας της Καμπότζης θεωρείται διεφθαρμένο και αναποτελεσματικό. Είναι συνηθισμένο φαινόμενο οι κακοπληρωμένοι και ανεκπαίδευτοι γιατροί να ζητούν χρήματα από τους ασθενείς για να συμφωνήσουν να τους υποβάλουν σε θεραπεία.

Χρυσές δουλειές για όλους στο χωριό

Εκτός από χρήματα, οι «πιστοί» ενθαρρύνονται επίσης να δίνουν στην οικογένεια του Κενγκ Κονγκ και διάφορα δώρα, όπως τσιγάρα και αναψυκτικά, με αποτέλεσμα στο χωριό να κάνουν χρυσές δουλειές και οι έμποροι. Οι ασθενείς, που συχνά περιμένουν μέρες για να δουν το «νήπιο-θεραπευτή», αγοράζουν αβγά, μάνγκο και καρύδες για να τραφούν. Οσοι δεν καταφέρνουν να δουν τον Κονγκ φεύγουν από το χωριό με ένα δεμάτι «μαγικών» κλαδιών και με φύλλα που «ευλόγησε» ο μικρός, τα οποία πρέπει να τα βάλουν στο τσάι τους και να πιουν.

Ο αρχηγός του χωριού, Σου Χεν, είπε ότι 500-700 άνθρωποι αγοράζουν σε καθημερινή βάση τα «μαγικά φύλλα», επιμένοντας ότι και ο ίδιος πιστεύει στις θεραπευτικές δυνάμεις του παιδιού, αναφέροντας παραδείγματα ατόμων που θεραπεύτηκαν. Οι ασθενείς και οι συγγενείς τους δείχνουν να εκπλήσσονται πραγματικά όταν τους ρωτούν αν ανησυχούν ότι θα τους εξαπατήσουν. Πολλοί εξηγούν ότι έχουν αναζητήσει βοήθεια στους γιατρούς, χωρίς επιτυχία. «Αυτή είναι η τελευταία μας ελπίδα» εξηγούν.





ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ STATUS ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΓΙΑ 
iPhone/iPad ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟ ΕΔΩ         ANDROID ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟ ΕΔΩ