Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2013

Η αρχαιότερη ποpνογραφία του κόσμου (Φωτογραφίες)Είναι αναμφισβήτητα οι παλιότερες χρονικά αναπαραστάσεις της σεξοuαλικής πρακτικής που έχει φέρει ποτέ στο φως η αρχαιολογική σκαπάνη. Η σεμνοτυφία δεν χωρά στην αρχαιολογική έρευνα, με την εpωτική τέχνη να απασχολεί την ανθρωπότητα ήδη από την προϊστορία της.


Η συντριπτική πλειονότητα της σεξοuαλικής αποτύπωσης των προγόνων μας είναι βέβαια αφηρημένη, σχεδόν «άυλη», την ώρα που δεν αναπαριστά ρητά... ξαναμμένους αρχαίους να επιδίδονται στην σεξοuαλικήξ πράξη, αλλά υπαινίσσεται απλώς τα εpωτικά παιχνίδια.

Υπάρχει ωστόσο ένα αρχαιολογικό μνημείο που το κάνει και εντυπωσιάζει. Τα πετρογλυφικά του Kangjiashimenji, στην απομονωμένη επαρχία Xinjiang της βορειοδυτικής Κίνας, είναι ανάγλυφες αναπαραστάσεις πάνω σε ένα τεράστιο βράχο από κόκκινο βασάλτη που απεικονίζουν ρητά και εξόφθαλμα εικόνες συνουσίας.Ο κινέζος αρχαιολόγος Wang Binghua ανακάλυψε τα πετρογλυφικά στα τέλη της δεκαετίας του '80, με την ειδική στους νομαδικούς λαούς της Ευρασίας Jeannine Davis-Kimball να είναι η πρώτη Δυτική που θα τα έβλεπε. Παρά το γεγονός βέβαια ότι η εργασία τους δημοσιεύθηκε σε πλήθος επιστημονικών επιθεωρήσεων, το θέμα των πανάρχαιων πετρογλυφικών παρέμενε σε σχετικό σκοτάδι.

Οι 100 και πλέον αντρικές και γυναικείες φιγούρες της αναπαράστασης επιδίδονται σε αυτό που φαίνεται να είναι ένα τελετουργικό γονιμότητας, με το μέγεθος των φιγούρων να ποικίλει από τα 2,5 μέτρα μέχρι και μερικά εκατοστά.

Στην πέτρινη σύνθεση αναγνωρίζονται ευδιάκριτα οι στιλιζαρισμένες γυναικείες φιγούρες, με τους τριγωνικούς κορμούς και τους σχηματισμένους γοφούς, την ώρα που οι φαλλοί σε στύση αντικατοπτρίζουν τον αρσενικό χαρακτήρα, που είναι μικρότερος σε μέγεθος.Το περίεργο με την αναπαράσταση είναι η τρίτη ομάδα φιγούρων, που μοιάζουν να είναι αμφιφυλόφιλες: συνδυάζουν στοιχεία από τις άλλες δύο συμπαγείς ομάδες, την ώρα που η ευδιάκριτη στύση τους μπλέκεται με γυναικεία χαρακτηριστικά της σύνθεσης. Οι ακαδημαϊκοί ερευνητές υποθέτουν ότι πρόκειται για απεικονίσεις σαμάνων ή αμφιφυλόφιλων μελών της κοινότητας.

ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ STATUS ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΓΙΑ ANDROID ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟ ΕΔΩπηγη