Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

ΠΕΛΛΑ: Συλλήψεις για παράνομο στοίχημα Έδεσσα, Γιαννιτσά, Αριδαία, Σκύδρα, Κ. Βρύση (pics)

Στο... ξήλωμα μεγάλου κυκλώματος παράνομου στοιχήματος προχωρούν οι Αστυνομικές Αρχές και στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας.

Το κουβάρι άρχισε να ξετυλίγεται χθες (29/10) βραδινές ώρες από το Τμήμα Ασφαλείας Πολυγύρου-Χαλκιδικής που έχοντας τις ανάλογες πληροφορίες, ενημέρωσε τις Αστυνομικές Αρχές της Πέλλας, ότι σε περιοχές της, διεξάγεται παράνομος στοιχηματισμός. Άμεσα κινητοποιήθηκαν οι Αρχές και συνελήφθησαν μέχρι τώρα είκοσι ένα (21) άτομα, εκ των οποίων: Δώδεκα (12) σε περιοχή του δήμου Πέλλας, δύο (2) σε περιοχή του δήμου Σκύδρας, τέσσερις (4) στην περιοχή του δήμου Έδεσσας και τρεις (3) στην περιοχή του δήμου Αλμωπίας.

Μάλιστα, μεταξύ των συλληφθέντων βρίσκεται σύμφωνα με πληροφορίες και ο γιος γνωστούεπιχειρηματία από την Πέλλα. Συνολικά συνελήφθησαν 47 άτομα, ενώ υπάρχουν τουλάχιστον άλλα είκοσι εντάλματα για συλλήψεις ατόμων που ενέχονται στην υπόθεση του παράνομου τζόγου σε Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική, Πέλλα, Ημαθία, Κιλκίς, Αγρίνιο, Αθήνα, Ζάκυνθο, καθώς και σε άλλες περιοχές. Σύμφωνα με πληροφορίες μας, το κεντρικό πρακτορείο του παράνομου στοιχήματος βρισκόταν στην Χαλκιδική, ενώ υποπρακτορείο αυτού λειτουργούσε σε τοπική κοινότητα του δήμου Πέλλας.

Οι έρευνες των Αρχών συνεχίζονται και σε άλλες πόλεις της κεντρικής μακεδονίας. Σύμφωνα με νεώτερες πληροφορίες έρευνες έγιναν σε δεκάδες καταστήματα, αλλά και σε σπίτια, τα οποία οι ιδιοκτήτες τους είχαν μετατρέψει σε «πρακτορεία» για παράνομο στοίχημα. Μάλιστα, όπως εξηγούν στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. οι τρεις ομάδες που έχουν εξαρθρωθεί λειτουργούσαν ουσιαστικά ως«συγκοινωνούντα δοχεία», ωστόσο κάθε μία από αυτές είχε και ένα άτομο που διέθετε «αρχηγικό» ρόλο. Επίσης, από πληροφορίες προκύπτει πως τα κέρδη των συγκεκριμένων ομάδων ήταν τεράστια. Οσον αφορά στο γιο του γνωστού επιχειρηματία, όπως λένε αξιωματικοί, συνελήφθη στο σπίτι του στα Γιαννιτσά Πέλλας, ενώ βρέθηκαν και κατασχέθηκαν υπολογιστές μέσω των οποίων κατηγορείται πως προέβαινε σε παράνομο στοιχηματισμό.

H ανακοίνωση που εξέδωσε για το θέμα αυτό η αστυνομία έχει ως εξής:


Εξαρθρώθηκαν τρεις (3) πολυμελείς εγκληματικές οργανώσεις που ενέχονται σε «δομημένο δίκτυο» παράνομου στοιχηματισμού, τυχερών παιγνίων και «ξέπλυμα μαύρου χρήματος»


Ταυτοποιήθηκαν ως μέλη των οργανώσεων, συνολικά εξήντα επτά (67) άτομα, από τα οποία τα τρία (3) είναι «αρχηγοί» των ομάδων


Σε ευρείας κλίμακας αστυνομική επιχείρηση, συνελήφθησαν σε διάφορες περιοχές της επικρατείας, συνολικά (47) άτομα, από τα οποία (2) είναι ηγετικά μέλη


Λειτουργούσαν ιστοσελίδες παράνομου στοιχήματος και τυχερών παιγνίων, μία εκ των οποίων προσωρινά αδειοδοτημένη, πραγματοποιώντας μεγάλο όγκο συναλλαγών, χωρίς να καταβάλουν τους αναλογούντες φόρους


Στο πλαίσιο των ερευνών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, (54) φορητοί και σταθεροί Η/Υ, (44) κινητά τηλέφωνα, χειρόγραφες σημειώσεις με κωδικούς ονομάτων και χρηματικά ποσά από τις παράνομες συναλλαγές, (3) αυτοκίνητα και ταχύπλοο σκάφος


Εκτιμάται ότι ο συνολικός τζίρος των εγκληματικών οργανώσεων ανέρχεται σε αρκετά εκατομμύρια ευρώ, με συνακόλουθες σημαντικές απώλειες, που αναλογούν σε δασμούς και φόρους για το Ελληνικό Δημόσιο.


Η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται σε συνεργασία με τις αρμόδιες Οικονομικές Υπηρεσίες, ενώ επεκτείνεται και στο πλαίσιο της διεθνούς και ευρωπαϊκής συνεργασίας


Από το Τμήμα Ασφάλειας Πολυγύρου Χαλκιδικής, εξαρθρώθηκαν τρεις (3) πολυμελείς εγκληματικές οργανώσεις, που ενέχονται σε σωρεία υποθέσεων λειτουργίας μη νόμιμων πρακτορείων και ιστοσελίδων, με αντικείμενο το παράνομο στοίχημα, τα τυχερά παίγνια και το «ξέπλυμα μαύρου χρήματος».


Η εξάρθρωση των εγκληματικών αυτών οργανώσεων, που συγκροτούσαν ουσιαστικά «δομημένο δίκτυο» παράνομου «τζόγου», σε διάφορες περιοχές της χώρας, είναι αποτέλεσμα πολύμηνης αστυνομικής έρευνας, με τη συνδρομή φυσικών και τεχνικών μέσων και συνδυασμένων επιχειρησιακών δράσεων και μεθόδων.


Οι εγκληματικές αυτές οργανώσεις δρούσαν συστηματικά σε περιοχές της Χαλκιδικής, της Θεσσαλονίκης, της Αττικής, της Ημαθίας, του Κιλκίς, της Ροδόπης, της Λάρισας, της Αιτωλίας, της Ζακύνθου, της Φθιώτιδας και της Πέλλας, όπου από χθες, στο πλαίσιο ευρείας κλίμακας αστυνομικής επιχείρησης πραγματοποιούνται συλλήψεις ατόμων, που εμπλέκονται στην υπόθεση καθώς και έρευνες σε κατοικίες και καταστήματα.


Ειδικότερα, μέχρι τώρα πραγματοποιήθηκαν (52) έρευνες σε οικίες και (15) σε καταστήματα, ενώ έχουν συλληφθεί πενήντα τρία (53) άτομα. Σε βάρος τους σχηματίζεται ποινική δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα κατά περίπτωση, αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της διενέργειας και συμμετοχής σε παράνομα τυχερά παίγνια και της νομιμοποίησης εσόδων που προέρχονται από εγκληματική δραστηριότητα (ξέπλυμα μαύρου χρήματος).


Στη σχετική δικογραφία περιλαμβάνονται, ως κατηγορούμενοι, ακόμα δεκατέσσερα (14) ημεδαποί, οι οποίοι έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητούνται ως μέλη των εγκληματικών οργανώσεων.


Πιο αναλυτικά:


Στην πρώτη εγκληματική οργάνωση:


· Ταυτοποιήθηκαν δεκαεπτά (17) μέλη, με πεδίο δράσης τις περιοχές της Χαλκιδικής, της Θεσσαλονίκης, της Βέροιας και της Κομοτηνής.
· Συνελήφθησαν δώδεκα (12) άτομα, ενώ αναζητείται ο 51χρονος «αρχηγός» της οργάνωσης.


Στη δεύτερη εγκληματική οργάνωση:


· Ταυτοποιήθηκαν τριάντα επτά (37) μέλη, με πεδίο δράσης τις περιοχές της Πέλλας, της Ημαθίας, της Θεσσαλονίκης, του Κιλκίς, της Λάρισας και της Αλεξανδρούπολης.
· Συνελήφθησαν τριάντα δύο (32) άτομα, εκ των οποίων και ο 38χρονος «αρχηγός» της οργάνωσης.


Στην τρίτη εγκληματική οργάνωση:


· Ταυτοποιήθηκαν δεκατέσσερα (14) μέλη, με πεδίο δράσης τις περιοχές της Αττικής, της Θεσσαλονίκης, της Ζακύνθου, της Φθιώτιδας και της Αιτωλοακαρνανίας.
· Συνελήφθησαν οκτώ (8) άτομα, εκ των οποίων και 41χρονος «αρχηγός» της οργάνωσης.


Για την πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης, προηγήθηκε πολύμηνη, μεθοδική και συστηματική αστυνομική έρευνα, στο πλαίσιο της οποίας αξιολογήθηκαν ενδείξεις, που αφορούσαν σε πληθώρα παράνομων εισπράξεων σε διάφορα καταστήματα της Χαλκιδικής, ενώ αξιοποιήθηκαν όλα τα στοιχεία που προέκυπταν, κατά περίπτωση .


Από την πρόοδο της έρευνας διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για τρεις εγκληματικές οργανώσεις, που δραστηριοποιούνταν, είτε αυτοτελώς είτε συνεργαζόμενες, λειτουργώντας ιστοσελίδες παράνομων τυχερών παιγνίων και παράνομου στοιχηματισμού. Για το σκοπό αυτό είχαν συστήσει παράνομα «πρακτορεία», υποκαθιστώντας τον Ο.Π.Α.Π.


Όπως διακριβώθηκε οι εγκληματικές οργανώσεις είχαν συσταθεί και δραστηριοποιούνταν τουλάχιστον τους τελευταίους μήνες του τρέχοντος έτους, ενώ λειτουργούσαν με κάθετη ιεραρχική δομή και ιδιαίτερη εσωτερική σύνθεση καθώς τα μέλη τους είχαν προκαθορισμένους διακριτούς ρόλους και επιμέρους οργανωτικές δραστηριότητες.


Επίσης ταυτοποιήθηκαν οι επιμέρους διασυνδέσεις και συνεργασίες των τριών «αρχηγών» καθώς και η πρόθεση, δύο εξ αυτών, να επεκτείνουν τις παράνομες δραστηριότητές τους, μέσω της από κοινού δημιουργίας νέας ιστοσελίδας στοιχήματος (πόκερ).


Κατόπιν ψηφιακής διαδικτυακής έρευνας, προέκυψε ότι λειτουργούσαν μη αδειοδοτημένες ιστοσελίδες, που δεν είχαν δικαίωμα λειτουργίας στη χώρα μας. Επιπλέον, ο ένας εκ των «αρχηγών» διέθετε προσωρινά αδειοδοτημένη ιστοσελίδα, στην οποία δεν επιτρέπεται να μεσολαβεί κατάστημα ή μεσάζοντας, που συναλλάσσεται με τον παίκτη και να λαμβάνει ποσοστά.


Στις περισσότερες περιπτώσεις οι παίκτες πλήρωναν με μετρητά στα καταστήματα, ενώ στις ιστοσελίδες η χρέωση γινόταν ηλεκτρονικά. Στην περίπτωση της αδειοδοτημένης ιστοσελίδας με προσωρινή άδεια, όπου τα κέρδη φορολογούνται, δεν εγγράφονταν όλες οι συναλλαγές της, με αποτέλεσμα οι παίκτες να αποκτούν μεγαλύτερα κέρδη και το Δημόσιο να στερείται τους αναλογούντες φόρους.


Στο πλαίσιο της επιχείρησης βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος ψηφιακών πειστηρίων, τα οποία θα αποσταλούν για εργαστηριακή εξέταση στην Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας.


Συγκεκριμένα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :


· (54) φορητοί και σταθεροί Η/Υ
· (44) κινητά τηλέφωνα
· πλήθος χειρόγραφων σημειώσεων με κωδικούς ονομάτων και χρηματικά ποσά από τις παράνομες συναλλαγές
· (3.070) ευρώ
· (17) βιβλιάρια καταθέσεων
· (8) ρολόγια χειρός
· (3) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα και
· ταχύπλοο σκάφος.Οι συλληφθέντες οδηγούνται στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χαλκιδικής.


Η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται από το Τμήμα Ασφαλείας Πολυγύρου, σε συνεργασία με τις συναρμόδιες Κρατικές Οικονομικές Υπηρεσίες για να εξακριβωθεί πλήρως το εύρος της παράνομης δραστηριότητας του εγκληματικού «δικτύου», καθώς και η περαιτέρω διαδικασία νομιμοποίησης των παράνομων εσόδων τους.


Για το σκοπό αυτό, ενημερώθηκαν η Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες και της Χρηματοδότησης της Τρομοκρατίας και Ελέγχου των Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης, καθώς και η Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας & Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, για τη διερεύνηση της υπόθεσης, όσον αφορά στο φορολογικό σκέλος και τα συναφή αδικήματα.


Επιπλέον, η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται σε εθνικό επίπεδο και στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής - διεθνούς αστυνομικής συνεργασίας, προκειμένου να διακριβωθεί το σύνολο και το χρονικό εύρος των δραστηριοτήτων κάθε εγκληματικής οργάνωσης και να προσδιοριστεί ο τζίρος και το συνολικό ύψος της διενεργούμενης απάτης.


Εκτιμάται ότι ο συνολικός τζίρος του εγκληματικού «δικτύου» ανέρχεται σε αρκετά εκατομμύρια ευρώ, με συνακόλουθες σημαντικές απώλειες, που αναλογούν σε διαφυγόντες φόρους για το Ελληνικό Δημόσιο.


Με την εξάρθρωση των εγκληματικών αυτών οργανώσεων επιτεύχθηκε ακόμα ένα σημαντικό πλήγμα στα εγχώρια οργανωμένα κυκλώματα παράνομου τζόγου και τυχερών παιγνίων, τα οποία «θησαυρίζουν» παράνομα αποκομίζοντας τεράστια χρηματικά ποσά και αποστερούν το Δημόσιο από πόρους εκατομμυρίων ευρώ.

ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ STATUS ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΓΙΑ 
iPhone/iPad ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟ ΕΔΩ         ANDROID ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟ ΕΔΩhttp://www.karatzova.com