Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

Η απίστευτη κομπίνα ταξιτζήδων στην Αθήνα -Δείτε ταξίμετρο σταματημένου ταξί να γράφει 10,14 ευρώ μέσα σε ένα λεπτό [βίντεο]
Χειροπέδες σε δύο οδηγούς ταξί που είχαν παρέμβει τόσο στο ταξίμετρο του αυτοκινήτου τους, όσο και στην ταμειακή τους μηχανή πέρασε η ΕΛ.ΑΣ. Ενδεικτικό του μεγέθους της κομπίνας που είχαν στήσει σε βάρος των πελατών τους ήταν το γεγονός ότι σε δοκιμαστική λειτουργία του ενός εκ των δύο ταξιμέτρων που έκανε η Αστυνομία με τη χρήση τηλεχειριστηρίου και ενώ το όχημα ήταν σταματημένο, για ένα λεπτό της ώρας, εμφάνισε απόσταση διαδρομής 13,5 χιλιόμετρων και χρέωση κομίστρου 10,14 ευρώ.

Πώς λειτουργούσαν τα «πειραγμένα» ταξίμετρα

Οπως σημειώνει η ΕΛ.ΑΣ. οι δύο οδηγοί ταξί που συνελήφθησαν (ένας 51χρονος και μια 61χρονη) είχαν τοποθετημένη κοντά στα κιβώτια ταχυτήτων των οχημάτων, ειδική συνδεσμολογία πρόκλησης παρεμβολών στο ταξίμετρο, με την οποία αύξαναν πλασματικά την αναγραφόμενη αξία διαδρομής. Επιπλέον η γυναίκα οδηγός είχε αποσυνδέσει την ταμειακή μηχανή για να μην εκδίδονται αποδείξεις παροχής υπηρεσιών.

Οι συλληφθέντες, με τις δικογραφίες που σχηματίστηκαν σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

πηγή