Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

Αποζημίωση 150.000 ευρώ για ψυχική οδύνη στη μητέρα του Άλεξ που σκότωσαν ανήλικοι στη Βέροια

Χρηματική αποζημίωση ύψους 150.000 ευρώ θα καταβληθεί μετά την επιδίκαση της υπόθεσης εξαφάνισης και δολοφονίας του μικρού Άλεξ από το Πολυμελές Πρωτοδικείο Βέροιας στη μητέρα του άτυχου παιδιού. Η αποζημίωση αυτή θα δοθεί για...την ψυχική οδύνη της τραγικής μητέρας για τον χαμό του γιου της, στις 3 Φεβρουαρίου 2006, στη Βέροια.

Το Πρωτοδικείο καταδίκασε 11 από τους συνολικά 13 εναγόμενους, ενώ ανάμεσα σε αυτούς βρίσκονται εκτός από γονείς και κηδεμόνες και οι πέντε ανηλίκοι που κρίθηκαν ένοχοι για το θάνατο του μικρού Αλεξ. Τώρα οι έντεκα συνολικά που καταδίκασε το δικαστήριο καλούνται να καταβάλουν το παραπάνω χρηματικό ποσό, ενώ δεν επέρριψε ευθύνες στη μητέρα του Ρουμάνου και για έναν από τους τρεις αδελφούς, κρίνοντας ότι δεν έχουν αντικειμενική ευθύνη προς τη χρηματική ικανοποίηση για την ψυχική οδύνη.

«Το δικαστήριο κρίνει ότι πρέπει να επιδικάσει στην ενάγουσα το ποσό των 150.000 ευρώ που κρίνεται εύλογο, εν όψει του νεαρού της ηλικίας του θανατωθέντος υιού της, το ότι ήταν το μόνο τέκνο της, του μεγάλου βαθμού πταίσματος των εναγομένων (δόλος ως προς την πρόκληση των σωματικών βλαβών και αμέλεια ως προς το βαθύτερο αποτέλεσμα του θανάτου), της μετέπειτα συμπεριφοράς τους, που επέτεινε τον ψυχικό πόνο που οι ίδιοι προκάλεσαν, οδηγώντας τις προσπάθειες ανεύρεσης της σορού σε αποτυχία, των οικονομικών και τέλος, των κοινωνικών συνθηκών των διαδίκων» αναγράφεται στη δικαστική απόφαση.
koolnews.gr





ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ STATUS ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΓΙΑ 
iPhone/iPad ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟ ΕΔΩ         ANDROID ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟ ΕΔΩ







πηγη