Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

Μητέρες πουλάνε τα παιδιά τους για 8.000 ευρώ!

Οχτώ χιλιάδες ευρώ. Ισως και λιγότερο. Αυτή είναι η τιμή που Ρουμάνες Ρομά πουλάνε τα παιδιά τους σε μια οργάνωση εμπορίας λευκής σαρκός με «πυρήνες» στην Ιταλία, στη Γαλλία και τη Βρετανία. Τα πρωινά, τα νεαρά παιδιά υποχρεώνονται να κλέβουν πορτοφόλια και κινητά τηλέφωνα στο μετρό, ενώ τα βράδια εκδίδονται σε παιδεραστές. Αυτή η άθλια και ζοφερή πραγματικότητα ήρθε στο φως κατά τη διάρκεια σχετικής δίκης που διεξάγεται στο Δικαστήριο Ανηλίκων του Μιλάνου. Οπως αποκάλυψε η αναπληρώτρια εισαγγελέας Αναμαρία Φιορίλο, που παρακολουθεί την υπόθεση, τα παιδιά πωλούνται από τις ίδιες τις μητέρες τους. Η καλύτερη ηλικία για την αγοραπωλησία τους κυμαίνεται μεταξύ 11 και 13 ετών, καθώς διατηρούν ακόμα και την παιδικότητα και την αθωότητά τους, που τόσο αρέσει στην πελατεία τους.

«Η υπόθεση έφτασε στο Δικαστήριο Ανηλίκων, καθώς υπήρχαν πολλά παιδιά με διπλό ρόλο: και του θύτη και του θύματος» εξήγησε η Φιορίλο, η οποία είχε γίνει γνωστή από το ιταλικό σκάνδαλο Ρούμπι-gate, καθώς είχε βαλθεί να μάθει τι ακριβώς είχε συμβεί στην ανήλικη Μαροκινή Καρίμα ελ Μαχρούγκ το βράδυ της σύλληψής της, για την οποία αργότερα είχε χρειαστεί να μεσολαβήσει ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι. «Μέχρι την ηλικία των 14 ετών τα παιδιά είναι θύματα. Μετά όμως αναλαμβάνουν ρόλο επιτήρησης των νεότερων παιδιών». Οπως αποκαλύφθηκε, οι πελάτες είναι πέραν κάθε υποψίας, καθώς ανάμεσά τους βρίσκονται ακόμη και ιερείς. Η ίδια η Φιορίλο επιχείρησε να καθησυχάσει πολλά παιδιά και να τα πείσει ότι πλέον είναι σε ασφαλή χέρια, όμως μάταια.

«Πλέον δεν εμπιστεύονται κανέναν. Εχει χαθεί η ανθρωπιά τους. Εχουν παγώσει. Μέσα τους μοιάζει να υπάρχει το απόλυτο κενό» δήλωσε χαρακτηριστικά η αναπληρώτρια εισαγγελέας του Μιλάνου, τονίζοντας ότι τα παιδιά έμεναν σε εγκαταλειμμένα σπίτια και δέχονταν απειλές αλλά και ξυλοδαρμό προκειμένου να συμμορφώνονται με τις απαιτήσεις των «αφεντικών» τους. Η ισχύουσα συμφωνία ήταν ότι μόλις έφερναν στο «ταμείο» χίλια ευρώ, τα επιπλέον κέρδη τα μοιράζονταν τα «αφεντικά» τους και οι οικογένειες από τις οποίες είχαν προέλθει.madata.gr