Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

ΣΟΚ: Ναρκομανείς στην Ελλάδα αυτομολύνονται με AIDS για να..
Μία συγκλονιστική αποκάλυψη προκύπτει από την πρόσφατη έκθεση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για την Ευρώπη καθώς ναρκομανείς μολύνονται με AIDS προκειμένου να..
λάβουν το επίδομα των 700 ευρώ μηνιαίως και να μπορέσουν να εξασφαλίσουν ταχύτερη ένταξη σε προγράμματα απεξάρτησης με υποκατάστατα της ηρωίνης.

Στην ειδική αναφορά για την Ελλάδα και τις εμπειρίες από την οικονομική κρίση, η έκθεση του ΠΟΥ αναφέρει:
Οι αυτοκτονίες αυξήθηκαν κατά 17% μεταξύ 2007 και 2009 και επιπλέον 25% το 2010, σύμφωνα με ανεπίσημα στοιχεία. Ο υπουργός Υγείας ανέφερε μία περαιτέρω αύξηση 40% το πρώτο εξάμηνο του 2011. Οι απόπειρες αυτοκτονίας επίσης αυξήθηκαν, ειδικά για ανθρώπους που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσχέρειες. Φόνοι και κλοπές διπλασιάστηκαν.

Οι μολύνσεις με AIDS και η χρήση ηρωίνης έχουν αυξηθεί σημαντικά, με περίπου τις μισές από αυτές τις μολύνσεις να είναι εκκούσιες, προκειμένου τα άτομα να πάρουν το επίδομα των 700 ευρώ μηνιαίως και να ενταχθούν ταχύτερα στα προγράμματα απεξάρτησης με υποκατάστατα. Η πopνεία επίσης είναι σε έξαρση, πιθανώς λόγω των μεγαλύτερων οικονομικών δυσχερειών.

Η πρόσβαση στην Υγεία έχει περιοριστεί, καθώς οι προϋπολογισμοί των νοσοκομείων έχουν περικοπεί κατά περίπου 40% και εκτιμάται ότι θα χάσουν τη θέση τους 26.000 εργαζόμενοι στη Δημόσια Υγεία, μεταξύ τους 9.100 γιατροί.
Αυτομολύνονται με AIDS με στόχο επίδομα 700 ευρώ λέει ο Π.Ο.ΥΑυτές οι αρνητικές τάσεις στην Ελλάδα αποτελούν προειδοποίηση για άλλες χώρες που υφίστανται σημαντικά μέτρα δημοσιονομικής λιτότητας, μεταξύ τους την Ισπανία, την Ιρλανδία και την Ιταλία.