Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2013

Αντιτρομοκρατική: Προβληματισμός για τους δράστες της δολοφονίας







Προβληματισμός επικρατεί στην Αντιτρομοκρατική για τους δράστες της διπλής εν ψυχρώ δολοφονίας έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο: μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης, ενώ οι έρευνες των Αρχών είναι σε πλήρη εξέλιξη.

Στο σημείο βρέθηκαν 12 κάλυκες, από πιστόλι τύπου Zastava, το οποίο δεν ταυτοποιήθηκε με προηγούμενη υπόθεση, ενώ στο «μικροσκόπιο» έχουν μπει και δύο μηχανές, όμοιες με εκείνη που χρησιμοποίησαν οι δολοφόνοι.

Οι άνδρες της Αντιτρομοκρατικής «βλέπουν» κοινά στοιχεία στην χθεσινή εκτέλεση και τις επιθέσεις που έχουν κάνει κατά καιρούς τρομοκρατικές οργανώσεις. Μάλιστα, στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. επισημαίνουν στον Τύπο πως μετά την δολοφονία του Παύλου Φύσσα ένα αιματηρό χτύπημα εναντίον οικονομικού ή πολιτικού στόχου θεωρούταν πιθανό, καθώς φαίνεται πως έκαμψε τους όποιους ενδοιασμούς τρομοκρατικών ομάδων να συμμετάσχουν (και πάλι) σε ένοπλο αγώνα και εν ψυχρώ εκτελέσεις.

Τα κοινά χαρακτηριστικά με τρομοκρατικές οργανώσεις

Ο τρόπος δράσης και διαφυγής των δραστών, όπως επισημαίνουν στελέχη της Αντιτρομοκρατικής, θυμίζει έντονα στην «Σέχτα Επαναστατών», που έχει να δραστηριοποιηθεί περίπου τρία χρόνια.

Η σιγή της οργάνωσης εκτιμήθηκε ότι οφειλόταν στην πιθανή σύλληψη κάποιων μελών της για συμμετοχή στη «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», ενώ στις τελευταίες προκηρύξεις του «Σχεδίου Φοίνικας της Συνομωσίας Πυρήνων της Φωτιάς», η «Σέχτα» εμφανιζόταν ως συνεργαζόμενη οργάνωση. Σημειώνεται ότι σε βομβιστικές επιθέσεις σε γραφεία της Χρυσής Αυγής στο κέντρο της Αθήνας και στον Ασπρόπυργο, είχαν προχωρήσει οι οργανώσεις «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» και «FAI».

Στο μυαλό των ανδρών της Αντιτρομοκρατικής υπάρχει και το ενδεχόμενο πίσω από την διπλή εκτέλεση να βρίσκεται η «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών», που τον περασμένο Ιανουάριο ανέλαβε την ευθύνη για την εκτόξευση ρουκέτας στα γραφεία της ΝΔ, στη λεωφόρο Συγγρού.

Εκτιμήσεις των αρμόδιων στελεχών της ΕΛ.ΑΣ. δεν αποκλείουν πίσω από την εν λόγω οργάνωση να βρίσκονται ο Νίκος Μαζιώτης και η σύντροφός του, Παναγιώτα Ρούπα, οι οποίοι, σε κείμενά τους μετά την δολοφονία Φύσσα, έκαναν εκτενείς επιθέσεις στο νεοναζιστικό μόρφωμα, επισημαίνοντας την ανάγκη για ένοπλο αγώνα.

Παράλληλα, η επίθεση της Παρασκευής έχει πολλά κοινά στοιχεία με την επίθεση του «Επαναστατικού Αγώνα» κατά του υπουργείο Πολιτισμού, το 2005, που είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά ο αστυνομικός Διαμαντής Ματζούνης και θεωρήθηκε ως «αντίποινα» για την δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.





ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ STATUS ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΓΙΑ 
iPhone/iPad ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟ ΕΔΩ         ANDROID ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟ ΕΔΩ