Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2013

Ακόμα και οι αστυνομικοί έπαθαν σοκ από το έγκλημα

Ακόμα και οι αστυνομικοί έπαθαν σοκ από το έγκλημα
Δύο αγόρια ηλικίας 14 και 11 ετών συνελήφθησαν από τις αρχές της Ουρουγουάης και κατηγορούνται ότι σκότωσαν με ματσέτες έναν άλλο 11χρονο, στα νοτιοανατολικά της χώρας.


Ο εισαγγελέας ανηλίκων της πόλης Μαλδονάδο έθεσε υπό κράτηση τον 14χρονο με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας, ενώ ο κατά τρία χρόνια μικρότερος συνεργός του αναμένεται να απολογηθεί αργότερα σήμερα, μετέδωσε στον ιστότοπό της η εφημερίδα Ελ Παΐς.

Ο φόνος έγινε το απόγευμα της Τρίτης και το πτώμα του θύματος βρέθηκε τη νύχτα από έναν γείτονα, σε μια δεξαμενή βάθους τριών μέτρων δίπλα σε ένα εγκαταλειμμένο σπίτι, στα προάστια της πόλης. Λίγες ώρες νωρίτερα η μητέρα του παιδιού είχε ενημερώσει την αστυνομία για την εξαφάνισή του.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, τα δύο αγόρια, που ήταν οπλισμένα με ματσέτες και μαχαίρια, κάλεσαν το θύμα τους να κυνηγήσουν πουλιά. Ο 14χρονος φέρεται να δήλωσε ότι είχε «διαφορές» με το αγόρι και ότι τον μισούσε τόσο που ήθελε να τον σκοτώσει.

Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία αποκαλύφθηκε ότι τα παιδιά πήγαν στο εγκαταλειμμένο σπίτι όπου τα δύο επιτέθηκαν στο τρίτο. Ο 11χρονος πήδηξε στη δεξαμενή για να γλιτώσει και τότε οι "φίλοι" του τον βοήθησαν να βγει έξω, διαβεβαιώνοντάς τον ότι ο καυγάς είχε τελειώσει. Μόλις όμως έπεσε στα χέρια τους, τον ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου.

Τα δύο αγόρια στη συνέχεια επέστρεψαν στα σπίτια τους και μετά πήγαν να παίξουν ποδόσφαιρο με φίλους τους.

Αστυνομικοί, που δήλωσαν σοκαρισμένοι τόσο από το έγκλημα όσο και από το σχεδιασμό του, είπαν ότι οι δράστες σκόπευαν να κατηγορήσουν το θύμα τους ότι επιτέθηκε στην 5χρονη αδελφή του ενός από τους δύο και ότι αυτοί τον σκότωσαν υπερασπιζόμενοι το κορίτσι. Η μικρή ωστόσο, που ήταν παρούσα στην επίθεση και τη δολοφονία, αποκάλυψε τα πάντα στις αρχές.

ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ STATUS ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΓΙΑ 
iPhone/iPad ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟ ΕΔΩ         ANDROID ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟ ΕΔΩ