Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2013

Απίστευτο: Ευθανασία σε ανήλικα παιδιά εξετάζει το Βέλγιο!

Απίστευτο: Ευθανασία σε ανήλικα εξετάζει το Βέλγιο!
Για τους ανήλικους προτείνεται να έχουν τη δυνατότητα επιλογής του θανάτου εφόσον το ζητούν, οι γονείς τους συναινούν και ένας ειδικός μπορεί να πιστοποιήσει πως το παιδί αντιλαμβάνεται πλήρως όλες τις συνέπειες τις απόφασής του

Το Βέλγιο πρώτα δείχνει εγκληματική ανοχή σε περιστατικά βιαsμού παιδών και εν συνεχεία προσανατολίζεται στην θέσπιση ενός νόμου που θα επιτρέπει την ευθανασία σε ανήλικα.

Σύμφωνα με τα βρετανικά ΜΜΕ, η κυβέρνηση της χώρας προωθεί τη νομιμοποίηση ευθανασίας σε παιδιά. Για να γίνει αυτό σύμφωνα με το Reuters, τα ανήλικα θα πρέπει να συμφωνούν όπως επίσης θεωρούνται απαραίτητες η συγκατάθεση των γονιών τους αλλα και η σχετική ιατρική γνωμάτευση που να οδηγεί μία τέτοια κίνηση.

Από το 2002, κάθε ενήλικος Βέλγος που έχει τις υπογραφές δύο γιατρών να βεβαιώνουν πως υποφέρει με αβάσταχτο ψυχολογικό ή σωματικό πόνο, μπορεί να ζητήσει να τερματίσει τη ζωή του, συνήθως μέσω ένεσης με θανατηφόρο μείγμα ουσιών. Οι υποβοηθούμενοι θάνατοι φτάνουν το 1% του συνόλου.

Για τους ανήλικους προτείνεται να έχουν τη δυνατότητα επιλογής του θανάτου εφόσον το ζητούν, οι γονείς τους συναινούν και ένας ειδικός μπορεί να πιστοποιήσει πως το παιδί αντιλαμβάνεται πλήρως όλες τις συνέπειες τις απόφασής του.

«Είναι πολύ σημαντικό, κανένα παιδί δεν πρέπει να υποφέρει», δήλωσε στους Sunday Times ο βουλευτής Ζαν Ζακ ντε Γοθχτ και προσθέτει: «Αφορά το να δίνεις στους ανθρώπους το δικαίωμα να επιλέγουν το πώς και το πότε θα τερματίζουν με αξιοπρέπεια τη ζωή τους».

Σύμφωνα με την εφημερίδα, πρόσφατη δημοσκόπηση δείχνει πως τουλάχιστον τα 2/3 των Βέλγων στηρίζουν τους νέους νόμους.

Στις προτάσεις περιλαμβάνεται η ιατρικώς υποβοηθούμενη ευθανασία και σε εκείνους που πάσχουν από Αλτσχάιμερ.

Όταν η διάγνωση γίνει και όσο ακόμα διαθέτουν διαύγεια, θα μπορούν να συναινούν στην ευθανασία όταν η ασθένεια επιδεινώσει τόσο την κατάστασή τους ώστε οι γιατροί να κρίνουν πως δεν υπάρχει πλέον επαφή τους με την κοινωνία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην Ευρώπη, μόνο το Βέλγιο, η Ολλανδία και το Λουξεμβούργο έχουν νομοθεσία που να επιτρέπει, σε ειδικές περιπτώσεις, την ευθανασία. Στην Ελβετία και τη Γερμανία οι γιατροί ετοιμάζουν την ειδική ένεση αλλά είναι οι ασθενείς εκείνοι που πρέπει να την κάνουν στον εαυτό τους.

ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ STATUS ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΓΙΑ 
iPhone/iPad ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟ ΕΔΩ         ANDROID ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟ ΕΔΩprotothema