Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

Γυναίκα αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης επειδή… αναγνώρισε τον βιαστή της!





Μία καθηγήτρια ψυχολογίας μπορεί να οδηγηθεί στη φυλακή επειδή πριν από 18 χρόνια ο δεσμός της σκότωσε τον βiαστή της…..

Η 39χρονη Νόρμα Πατρίτσια Εσπάρζα είπε ότι είχε αναγνωρίσει τον βiαστή της, Γκονζάλο Ραμίρες πριν τον σκoτώσει ο φίλος της. Σήμερα, η καθηγήτρια που ζει με τον άνδρα της και την 4χρονη κόρη τους στη Γαλλία, καλέστηκε από τις δικαστικές αρχές της Σάντα Άνα για να παρευρεθεί σε δίκη την ερχόμενη Τρίτη. Οι εισαγγελείς αναμένεται να ζητήσουν να ανακαλέσει τα όσα είπε πριν από 18 χρόνια έτσι ώστε να οδηγηθεί σε δίκη με την κατηγορία για φόνο πρώτου βαθμού.
Επίσης, σύμφωνα με τους ενόρκους, το 1995 η Εσπάρζα πήγε σε ένα μπαρ στη Σάντα Άνα παρέα μία ανδρική παρέα και στη συνέχεια κάποιος από αυτούς την βίασε, το οποίο και αναγνώρισε. Μερικές ώρες αργότερα, ο συγκεκριμένος άνδρας βρέθηκε νεκρός και από το σώμα του φάνηκε ότι τον είχαν χτυπήσει με την χαριστική βολή να έρχεται από ένα κάρφωμα με μπαλτά στο λαιμό του.


Η καθηγήτρια, είπε ότι ο πρώην φίλος της, Τζιάνι Άντονι Βάν την ανάγκασε να του πει ποιος ήταν ο βiαστής ενώ στη συνέχεια τον σκότωσε. Οι εισαγγελείς πιστεύουν ότι η Εσπάρζα συνωμότησε με τον πρώην φίλος της και διέπραξαν μαζί το έγκλημα.
Η καθηγήτρια δήλωσε ότι στην αρχή οι εισαγγελείς της είπαν ότι δεν είναι το άμεσα εμπλεκόμενο πρόσωπο και απλά ήθελαν να τους βοηθήσει στην έρευνα ενώ τώρα την πιέζουν να δηλώσει ένοχη έτσι ώστε να εκτίσει μικρότερη ποινή.
Αν τελικά η Εσπάρζα κριθεί ένοχη, αντιμετωπίζει την ισόβια κάθειρξη.



to-mati.net