Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ ΚΙ ΑΥΤΟ! Κατσίκια με αντικλεπτικό σύστημα! Η ιδέα κτηνοτρόφου που απηύδησε με τις κλοπές!!

diaforetiko.gr : k3 600x399 ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ ΚΙ ΑΥΤΟ! Κατσίκια με αντικλεπτικό σύστημα! Η ιδέα κτηνοτρόφου που απηύδησε με τις κλοπές!!


Κανείς δεν θα μπορεί να ακουμπήσει τα κοπάδια της περιοχής στο εξής. Αν το τολμήσει, θα ακούσει σειρήνες!Τουλάχιστον, αυτό είναι το πλάνο ενός αγρότη από την Τζαμάικα που βαρέθηκε να βλέπει τα κατσίκια του να λιγοστεύουν εξαιτίας των επιδρομών που κάνουν οι συμμορίες της περιοχής.

Ο απελπισμένος κτηνοτρόφος αποφάσισε λοιπόν να βάλει αντικλεπτικό σύστημα στα ζώα του. Ο Τζαμαϊκανός δεν εξήγησε στο BBC που μετέδωσε την είδηση το πώς θα το πραγματοποιήσει αυτό, αλλά είναι βέβαιος ότι μπορεί να εγκαταστήσει συναγερμό στο κοπάδι.

Η ιδέα ήρθε έπειτα από συσκέψεις των κτηνοτρόφων που προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τις συμμορίες που έχουν αποθρασυνθεί τον τελευταίο καιρό «ρημάζοντας» την περιουσία τους. Δεν είναι η πρώτη φορά όμως που μία περίεργη μέθοδος θα εφαρμοστεί σε φάρμες στην Τζαμάικα. Στις αρχές του χρόνου μία αγρότισσα που καλλιεργεί μπανάνες άρχισε να ψεκάζει τα φρούτα με κόκκινο χρώμα σε μία προσπάθεια να σταματήσει τους κλέφτες που άδειαζαν τα δέντρα της πριν από εκείνη
.