Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

Ρομπότ φροντίζει για την καθαριότητα δημόσιων χώρων!Εντοπίζει τα σκουπίδια και ζητά από τους ανθρώπους να τα ρίξουν στον ενσωματωμένο κάδο

Μια νέα ρομποτική κατασκευή από την Ιαπωνία, υπόσχεται να κάνει πιο καθαρούς τους δημόσιους χώρους και τα δημόσια κτίρια.Πρόκειται για ένα αρκετά ιδιόρρυθμο ρομπότ, μιας και έχει την εμφάνιση κάδου σκουπιδιών! Η εμφάνιση αυτή, φανερώνει και τον σκοπό του, που δεν είναι άλλος από το να συμβάλει στην καθαριότητα.

Τα ρομπότ του εργαστηρίου στο Toyohashi University of Technology της Ιαπωνίας, εξοπλίζονται με μικροεπεξεργαστή, βιντεοκάμερα, ένα ηχείο και διάφορους αισθητήρες.

Αρχικά, ένας πυροηλεκτρικός αισθητήρας ανιχνεύει την παρουσία ανθρώπων από τη θερμοκρασία που εκπέμπει το σώμα. Κατόπιν, μπορεί να μετακινηθεί μεταξύ των ανθρώπων, χωρίς να σκοντάψει πάνω τους και να ανιχνεύσει κάθε σκουπίδι! 

Το πλέον εντυπωσιακό κομμάτι όμως έρχεται στη συνέχεια: Εάν εντοπίσει κάποιο σκουπίδι, το ρομπότ χρησιμοποιεί κινήσεις και φωνή προκειμένου να τραβήξει την προσοχή των ανθρώπων που βρίσκονται κοντά και να τους ζητήσει να το σηκώσουν και να το πετάξουν στον ενσωματωμένο κάδο.


tuned.gr