Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

Τα απίστευτα κόλπα που σκέφτονται επιτήδειοι για να κλέβουν προϊόντα από σούπερ μάρκετ και καταστήματα !


Το κόστος από τις κλοπές στα σούπερ μάρκετ ξεπερνάει τα 100 εκατομμύρια ευρώ ετησίως
, με το φαινόμενο να σημειώνει αυξητικές τάσεις, αφού η οικονομική κρίση φαίνεται ότι κάνει πιο εφευρετικούς τους επιτήδειους, οι οποίοι ανακαλύπτουν συνεχώς νέους τρόπους.

Οπως αναφέρει και η Καθημερινή που επικαλείται παράγοντες του κλάδου «παλιά έκλεβαν κυρίως ξυραφάκια. Τώρα περνούν το καρότσι στο ταμείο και με το πόδι, ώστε να μη το βλέπει ο ταμίας, σπρώχνουν ένα πεντόλιτρο δοχείο ελαιολάδου».

Στην εξέλιξη του φαινομένου των κλοπών στα εμπορικά καταστήματα, καθώς και στις νέες τεχνολογικές λύσεις που μπορούν να εφαρμοσθούν για τον περιορισμό του αναφέρθηκαν εκπρόσωποι της αγοράς στο πλαίσιο συνεδρίου που πραγματοποιήθηκε χθες στην Αθήνα από την Ethos Media με αντικείμενο την εφαρμογή των προτύπων.



Σε καταστήματα ειδών ένδυσης ακολουθούνται άλλες πρακτικές. Οπως επισήμανε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Λιανικής Πωλήσεως Ελλάδος (ΣΕΛΠΕ) κ. Αντώνης Μακρής οι επιτήδειοι σβήνουν την τιμή από το ταμπελάκι γράφοντας χαμηλότερη τιμή. Σε περίπτωση που το προϊόν φέρει αυτοκόλλητη ετικέτα barcode (γραμμικός κώδικας), τη ξεκολλούν και στη θέση της βάζουν ετικέτα που έχουν αφαιρέσει από προϊόν με χαμηλότερη τιμή. Ο κ. Μακρής υποστήριξε ότι όλα τα παραπάνω θα αποφεύγονταν εάν τα προϊόντα δεν έφεραν το παραδοσιακό ταμπελάκι, αλλά μόνο ένα barcode και μέσω ειδικών συσκευών ο καταναλωτής θα μπορούσε να λάβει όλες τις απαιτούμενες πληροφορίες, από τη σύνθεση και τη χώρα προέλευσης έως την τιμή. Οι προτάσεις αυτές έχουν υποβληθεί στο υπουργείο Ανάπτυξης, αλλά συναντούν αντιδράσεις.
  






ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ STATUS ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΓΙΑ 
iPhone/iPad ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟ ΕΔΩ         ANDROID ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟ ΕΔΩ







πηγη