Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013

Τα πιο παράξενα επαγγέλματα του κόσμου

Αθήνα
Ένα φωτορεπορτάζ με τα πιο παράξενα επαγγέλματα του κόσμου φιλοξενεί η βρετανική εφημερίδα The Guardian.

Από δοκιμαστές σκυλοτροφών, μέχρι ειδικούς της όσφρησης και... καθαριστές δεινοσαύρων, η φωτογράφος Νάνσι Ρίκα Σιφ κατέγραψε με τον φακό της περίεργα επαγγέλματα και τους ανθρώπους που τα επιτελούν.


Σε εργαστήριο στο Σινσινάτι πραγματοποιούνται εδώ και 50 χρόνια τεστ για μυρωδιές. Ένας ειδικός μυρίζει μασχάλες, αναπνοές, πόδια, την άμμο γάτας και πάνες βρέφους. Η Μπέτι Λάιονς είναι μια τέτοια ειδικός και κάνει αυτή τη δουλειά εδώ και 35 χρόνια. Κάθε μήνα εξετάζεται για να διαπιστωθεί η οξύτητα της όσφρησής της. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι περισσότεροι επαγγελματίες όσφρησης είναι γυναίκες.
Δύτης για μπάλες του γκολφ. Ο Τζέφρι Μπλάιμ φοράει τη στολή κατάδυσης, κρεμάει στο λαιμό του ένα δίχτυ και μαζεύει «τα λάθη των άλλων», όπως αναφέρει η εφημερίδα. Η δουλειά του είναι να συγκεντρώνει τις μπάλες του γκολφ που πέφτουν στις λίμνες του γηπέδου γκολφ Falcon Fire στο Όρεγκον. Καθημερινά μαζεύει έως και 5.000 μπάλες του γκολφ. Τις στέλνει σε κάποια εταιρεία, η οποία τις πουλά στη μισή τιμή. Για κάθε μπάλα που μαζεύει, ο Τζ.Μπλάιμ κερδίζει πέντε με δέκα σεντς.
Δοκιμαστής σκυλοτροφής. Στο Κέντρο Ανάλυσης Αισθήσεων στο Πανεπιστήμιο του Κάνσας, η Πατρίσια Πάτερσον δοκιμάζει δείγματα σκυλοτροφής για να δει τη γεύση τους και την υφή τους. Η ίδια δηλώνει ότι αυτή δεν είναι μια δουλειά για τους αδύναμους, καθώς ο καλύτερος τρόπος να δοκιμάσει κανείς μια σκυλοτροφή είναι να τη γευτεί.
Επιθεωρητής για πατατάκια. Μάλιστα, αυτό είναι πραγματικό επάγγελμα. Ο/Η επιθεωρητής ψάχνει στα πατατάκια ενός εργοστασίου για να βρει ποια μπορεί να είναι παραψημένα, ή να ξεχωρίσει αυτά που έχουν ενωθεί, καθώς «κόμποι» από πατατάκια μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα στα σακουλάκια. Η Σίντι Πίνα είναι μία από τους ανθρώπους που κάνουν αυτή τη δουλειά σε εργοστάσιο στη Μασσαχουσέτη.
Γεμιστής ρωγμών. Σκαρφαλωμένος στη μύτη του Τόμας Τζέφερσον, ο Τζέφρι Γκλάνζερ μοιάζει με μύγα. Ωστόσο, η δουλειά του είναι πολύ σημαντική. Γεμίζει τις ρωγμές στο Μπλακ Χιλς στη Νότια Ντακότα από την έναρξη της δημιουργίας των γλυπτών στο Όρος Ράσμορ.
Κατασκευαστής πλαστικών κοτόπουλων. Εδώ και 25 χρόνια, ο Τζιν Ρόουζ κατασκευάζει πλαστικά κοτόπουλα. Ούτε ο ίδιος δεν μπορεί να εξηγήσει τη δημοτικότητά τους. Αν και δεν είναι το μοναδικό αντικείμενο που πουλά το κατάστημα με είδη φάρσας, ο ίδιος είναι ιδιαίτερα περήφανος για τα κοτόπουλα.
Δοκιμαστής ταμπόν. Ο Ντάνιελ Ρονταμπό περνάει τη βάρδια του πραγματοποιώντας τεστ σε ταμπόν: δοκιμάζει την απορροφητικότητα, καθώς και τη δύναμη του σχοινιού. Ο ίδιος δηλώνει ότι δεν ντρέπεται να αποκαλύψει στις γυναίκες τη δουλειά του. Αντιθέτως, θεωρεί ότι αποτελεί ενδιαφέρον θέμα συζήτησης.
«Ξεσκονιστής» δεινοσαύρων. Για περισσότερα από 30 χρόνια, ο Φρανκ Μπράιστεντ ξεσκονίζει οστά δεινοσαύρων στο Μουσείο Σμιθσόνιαν στην Ουάσινγκτον. Χρησιμοποιεί ξεσκονόπανο από φτερά και σκούπα. Ωστόσο, δεν αγγίζει ποτέ, μα ποτέ τα οστά.
Καταμετρητής ψαριών. Η Τζούλι Μπούκερ μετράει ψάρια κάθε δέκα λεπτά. Εργάζεται στο Μπάλαρντ Λοκς, που ενώνει τη λίμνη Ουάσινγκτον του Σιάτλ με τον πορθμό Πουγκέ. Εργάζεται από Ιούνιο μέχρι Οκτώβριο. Τα περισσότερα ψάρια που έχει μετρήσει σε διάστημα δέκα λεπτών; 450.
Γυαλιστής νομισμάτων. Για περισσότερα από 20 χρόνια ο Άρνολντ Μπατλάινερ γυάλιζε τις δεκάρες, τις πεντάρες και τις πένες στο ξενοδοχείο St. Francis στο Σαν Φρανσίσκο. Για τη δουλειά του δανειζόταν από την κουζίνα μια μηχανή για το γυάλισμα των ασημικών.
  







ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ STATUS ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΓΙΑ 
iPhone/iPad ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟ ΕΔΩ         ANDROID ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟ ΕΔΩ







http://news.in.gr