Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013

Ιράκ: Αναρτήθηκε βίντεο με εκτελέσεις σε φυλακές





Το Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε (EIIL), μια οργάνωση με πολλές διασυνδέσεις με την Αλ Κάιντα, ανάρτησε βίντεο το οποίο δείχνει κρατούμενους την ώρα της απόδρασής τους από τη φυλακή του Αμπού Γράιμπ να εκτελούν τρεις ανθρώπους, ανακοίνωσε το αμερικανικό δίκτυο παρακολούθησης ισλαμικών ιστοσελίδων SITE.

Τον περασμένο Ιούλιο, ένοπλοι ισλαμιστές είχαν πραγματοποιήσει έφοδο σε δύο φυλακές του Ιράκ, η μια μεταξύ αυτών ήταν αυτή του Αμπού Γράιμπ, στη δυτική Βαγδάτη. Τουλάχιστον 500 κρατούμενοι, ανάμεσά τους ηγετικά στελέχη της Αλ Κάιντα, δραπέτευσαν κατά την επιχείρησή αυτή που στοίχισε τη ζωή τουλάχιστον 40 ανθρώπων, την ευθύνη για την οποία ανέλαβε η οργάνωση EIIL.

Το βίντεο, διάρκειας 13 λεπτών, περιέχει εικόνες που λήφθηκαν κατά τις εφόδους εναντίον των δύο φυλακών. Ωστόσο, σύμφωνα με το SITE, διακρίνεται σε αυτές η εκτέλεση δια πυροβολισμού ενός αξιωματικού του ιρακινού στρατού και δύο ακόμη ανδρών. Σύμφωνα με το SITE, το βίντεο αναρτήθηκε σε ιστότοπους τζιχαντιστών και στο Twitter την Τετάρτη.

Το Ιράκ πενθεί σχεδόν καθημερινά νεκρούς από επιθέσεις και το επίπεδο της βίας έχει λάβει πρωτοφανείς διαστάσεις από το 2008, όταν η χώρα εξερχόταν από τις αιματηρές θρησκευτικές συγκρούσεις μεταξύ σουνιστών και σιιτών. Οι σουνίτες αντάρτες, μεταξύ τους το Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, θέτουν συχνά στόχο των επιθέσεών τους τις ιρακινές δυνάμεις ασφαλείας και σιιτικές συνοικίες, κατηγορώντας τους κατοίκους των περιοχών αυτών ότι είναι "αποστάτες".





ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ STATUS ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΓΙΑ 
iPhone/iPad ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟ ΕΔΩ         ANDROID ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟ ΕΔΩ