Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013

«Και ο Παύλος Φύσσας παιδί μου ήταν»




Έκκληση για ψυχραιμία από τη μητέρα του Αλέξανδρου Γέροντα




«Και ο Παύλος Φύσσας είναι παιδί μου» είπε η μητέρα του 29χρονου Αλέξανδρου Γέροντα μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha 98,9. Συμπλήρωσε επίσης ότι «δεν μπορεί να υπάρχει διαχωρισμός ανάμεσα σε δολοφονίες».

«Πάνω απ' όλα είμαι μάνα», ανέφερε και απηύθυνε έκκληση για ένα ηχηρό «όχι βία στη βία» καθώς, όπως είπε, «υπάρχουν άλλοι τρόποι να κερδίσουμε την Ελλάδα μας». Η κ. Όλγα Γέροντα αναφέρθηκε και στο ηλικίας δύο ετών παιδί του Αλέξανδρου το οποίο, όπως είπε, μόλις χτυπάει το κουδούνι λέει «ο μπαμπάς μου είναι».

Στο μεταξύ, ο 29χρονος νοσηλεύεται τέταρτη ημέρα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γ. Γεννηματάς μετά τα πυρά που δέχθηκε κατά τη διάρκεια της δολοφονικής επίθεσης στο Νέο Ηράκλειο, έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής.
Ο ασθενής συμπλήρωσε δύο 24ωρα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), ευρισκόμενος σε σταθερή κατάσταση, μετά την πολύωρη χειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε για την αντιμετώπιση του βαρύτατου τραυματισμού του.

Η σφαίρα που είχε δεχτεί έπληξε ζωτικά όργανα, όπως ένας πνεύμονας, το στομάχι και η σπλήνα. Οι θωρακοχειρουργοί και οι χειρουργοί του νοσοκομείου αποκατέστησαν τις σοβαρές βλάβες του 29χρονου, επισημαίνοντας από την πρώτη στιγμή, ωστόσο, ότι στάθηκε "τυχερός" μέσα στην ατυχία του, καθώς η σφαίρα κατά τη διαδρομή της στο σώμα του, από την άνω κλείδα ως πύλη εισόδου, μέχρι την κοιλιακή χώρα, απ' όπου εξήλθε, δεν πέρασε από την καρδιά του για ελάχιστα χιλιοστά.

Έχοντας πλέον εισέλθει στο τρίτο 24ωρο, χωρίς επιμολύνσεις και άλλες μετεγχειρητικές επιπλοκές, ο 29χρονος φαίνεται ότι κερδίζει συνεχώς έδαφος στη δύσκολη αυτή διαδρομή που διανύει από το βράδυ της περασμένης Παρασκευής. Εάν καταφέρει να αντέξει ακόμη ένα 48ωρο στην ίδια σταθερή κατάσταση, τότε οι γιατροί δεν αποκλείεται να προχωρήσουν στην αποσωλήνωσή του.







ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ STATUS ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΓΙΑ 
iPhone/iPad ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟ ΕΔΩ         ANDROID ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟ ΕΔΩ