Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

Σε λευκό κλοιό η χώρα
Και τα νεότερα προγνωστικά μας στοιχεία καθώς και τα μοντέλα πρόγνωσης καιρού, επιμένουν πως από τις ....26 ως και τις 30 περίπου Νοεμβρίου, στην χώρα μας θα κατέβει μία αρκετά ψυχρή αέρια μάζα, η οποία θα ρίξει την θερμοκρασία ακόμα και 13 βαθμούς Κελσίου χαμηλότερα από τις θερμοκρασίες που έχουμε αυτή την περίοδο. Μαζί με αυτή την ψυχρή αέρια μάζα, θα έρθουν και χιόνια, που θα επηρεάσουν κυρίως την βόρεια και κεντρική Ελλάδα την Τρίτη 26 Νοεμβρίου.

Με τα ως τώρα προγνωστικά μας στοιχεία, χιονόνερο θα πέσει σε παραθαλάσσια και πιθανότατα και πεδινά τμήματα της Στερεά Ελλάδας και της Πελοποννήσου, ενώ χιονόπτωση θα δουν ακόμα και παραθαλάσσια τμήματα της Μακεδονίας και της Θράκης, αλλά και πεδινά τμήματα της Θεσσαλίας. Νιφάδες ενδέχεται να πέσουν και στην πόλη της Θεσσαλονίκης, ενώ την Τετάρτη 27 Νοεμβρίου, κάποιες νιφάδες δεν αποκλείεται να εμφανιστούν ακόμη και στα βόρεια προάστια της Αθήνας.

Χιονοπτώσεις θα πέσουν κυρίως στις 26 Νοεμβρίου, στην Μακεδονία, στην Ήπειρο ακόμα και σε πολύ χαμηλά υψόμετρα, σε πεδινά τμήματα της Θεσσαλίας, στην Θράκη σε πεδινά αλλά και παραθαλάσσια τμήματα, στην Στερεά Ελλάδα πάνω από τα 400-500 μέτρα και στην Πελοπόννησο πάνω από τα 500-600 μέτρα.


Η θερμοκρασία θα πέσει σημαντικά σε όλη την Ελλάδα και κυρίως σε όλη την βόρεια χώρα, από τις 26 ως και τις 30 Νοεμβρίου τουλάχιστον. Οι χιονοπτώσεις και γενικότερα τα πιο πολλά φαινόμενα, θα σημειωθούν στις 26 Νοεμβρίου. 


ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ STATUS ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΓΙΑ 
iPhone/iPad ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟ ΕΔΩ         ANDROID ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟ ΕΔΩ