Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

ΒΙΝΤΕΟ-ΣΟΚ Καταγγελία για ξυλόδρομο αλλοδαπού από ΜΜΑΔιτη!




Ένα απίστευτο περιστατικό βίας, με πρωταγωνιστές μέλη της ΜΜΑΔ και ένα Αφρικανό μετανάστη, έλαβε χώρα χθες κατά τις πρώτες απογευματινές ώρες στην Πλατεία Ελευθερίας στη Λευκωσία.

Όπως μαρτυρεί το βίντεο, ο αλλοδαπός δέχθηκε επίθεση από άντρα της Μηχανοκίνητης Μονάδας Άμεσης Δράσης (δεν είναι ακόμη γνωστό αν η επίθεση ήταν απρόκλητη) με αποτέλεσμα ο μετανάστης να τραυματιστεί.


Πάντως, η Κίνηση για Ισότητα, Στήριξη, Αντιρατσισμό (ΚΙΣΑ)  κάνει λόγο για ξυλοδαρμό και ρατσιστική βία εναντίον ενός αναγνωρισμένου πρόσφυγα από ένα μέλος της ΜΜΑΔ Μηχανοκίνητης Μονάδας Άμεσης Δράσης, μέρα-μεσημέρι, στο κέντρο της Λευκωσίας, και ζητά την άμεση έναρξη ποινικής έρευνας εναντίον του αστυνομικού.  Επιπλέον, η ΚΙΣΑ ζητά την άμεση διερεύνηση του περιστατικού από την Ανεξάρτητη Αρχή Διερεύνησης Ισχυρισμών και Παραπόνων κατά της Αστυνομίας και την επίδειξη μηδενικής ανοχής ενάντια στη ρατσιστική στοχοποίηση και την αστυνομική βία εναντίον ατόμων με καθεστώς διεθνούς προστασίας.

Εκπρόσωπος της Αστυνομίας δήλωσε στο Sigmalive ότι δόθηκαν οδηγίες από τον Υπουργό Δικαιοσύνης για διερεύνηση του περιστατικού.

Κληθείς να σχολιάσει καταγγελία αλλοδαπού νόμιμου κάτοικου Κύπρου ότι ξυλοκοπήθηκε από Αστυνομικούς, ο Υπουργός είπε ότι ζήτησε την ετοιμασία πλήρους έκθεσης για το περιστατικό, προσθέτοντας ότι «δεν θα αρκεστούμε στο τί είπε ο παραπονούμενος αλλοδαπός, ούτε στο τί είπαν τα μέλη της Αστυνομίας».  «Αν υπήρξε ευθύνη από πλευράς των μελών της Αστυνομίας δεν θα περάσει απαρατήρητη» είπε.

Η ανεξάρτητη Αρχή Διερεύνησης Παραπόνων ζήτησε απο το Γενικό Εισαγγελέα να της επιτραπεί να εξετάσει αυτεπάγγελτα το περιστατικό μετά απο καταγγελία της ΚΙΣΑ.

Έκθεση γεγονότων ζήτησε η Αστυνομία

Αναφορικά με το θέμα καταγγελίας για επίθεση μέλους της ΜΜΑΔ εναντίον  αλλοδαπού, η Αστυνομία ενημερώνει, ότι έχει ήδη ζητηθεί από τον Αστυνομικό Διευθυντή Λευκωσίας, έκθεση γεγονότων για το όλο περιστατικό και ότι η οποιαδήποτε τοποθέτηση επί του περιστατικού αυτού, από μέρους της, θα γίνει μετά την ετοιμασία και μελέτη της σχετικής έκθεσης.

Στο πλαίσιο των εξετάσεων για ετοιμασία της έκθεσης, θα αξιολογηθεί το περιεχόμενο του οπτικού υλικού που υπάρχει, των καταθέσεων των εμπλεκομένων, καθώς επίσης και καταθέσεις ανεξαρτήτων αυτόπτων μαρτύρων. Στόχος της έκθεσης, είναι να δοθεί φως στις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το όλο περιστατικό.

Η Αστυνομία τονίζει ότι η απόφαση της για αναμονή της τοποθέτησής της επί του θέματος, μοναδικό στόχο έχει, την ορθή και τεκμηριωμένη τοποθέτηση της, μετά από σοβαρή μελέτη όλων των πτυχών και των στοιχείων που προκύπτουν για την υπόθεση αυτή. 







ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ STATUS ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΓΙΑ 
iPhone/iPad ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟ ΕΔΩ         ANDROID ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟ ΕΔΩ