Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013

Μουσείο Πέoυς στην Ισλανδία


 


Το 1974, όταν ο Ισλανδός καθηγητής Ιστορίας Sigurður Hjartarson ήταν 33 ετών, κάποιος του έκανε δώρο – σαν αστείο- ένα πέoς ταύρου.
Ο Hjartarson έδειξε μάλλον να εκτιμάει δεόντως το αστείο του φίλου του, μιας που για χρόνια συνεχίστηκε σαν inside joke να του δωρίζουν πέn διαφόρων ζώων. Το μικρόβιο του συλλέκτη δεν άργησε να του κολλήσει.
Τα χρόνια πέρασαν, και όπως όλοι που ξεκινούν μια συλλογή χωρίς να το πολύ καταλάβουν, έτσι και ο κύριος Hjartarson συγκέντρωσε περισσότερα από 280 πέn από 93 διαφορετικά είδη θηλαστικών.
Ναι, συμπεριλαμβανομένου και του ανθρώπου.
Πρόκειται για γεννnτικά όργανα δωρητών που είχαν υπογράψει εγγράφως στον Hjartarson ότι του παραχωρούν το μόριo τους μετά θάνατον. «Υποθέτω ότι είναι σαν να συλλέγεις οτιδήποτε άλλο», συνηθίζει να δηλώνει ο εκκεντρικός καθηγητής, ο οποίος όμως έχει κι ένα παράπονο:
Το ανθρώπινο μόριo όσο περνούν τα χρόνια και φτάνεις στο βαθύ γήρας συρρικνώνεται σε απίστευτο βαθμό, και αν κάποιος καταφέρει να πεθάνει υπερήλικας κι από φυσικά αίτια, το μόριo του είναι σχεδόν αδύνατο να αποκοπεί λόγω της συρρίκνωσης και της χαλάρωσης των ιστών, πράγμα που δεν το καθιστά ένα αξιοπρεπές έκθεμα, αντάξιο της μεγαλειώδους συλλογής του.
Το Ισλανδικό Μουσείο Φαλλών που φιλοξενεί την συλλογή με τα πέη βρίσκεται στο Ρέικιαβικ, και είναι το μοναδικό του είδους του σε ολόκληρο τον κόσμο.
Το μάθαμε κι αυτό..






ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ STATUS ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΓΙΑ 
iPhone/iPad ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟ ΕΔΩ         ANDROID ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟ ΕΔΩ







http://gr.news.yahoo.com