Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013

Τραγωδία στη Ρόδο – Δύο γυναίκες νεκρές [pics & video]

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης έχει κηρυχθεί το νησί της Ρόδου με τα ΕΜΑΚ να βρίσκονται στο νησί για να συνδράμουν τις προσπάθειες του κρατικού μηχανισμού.

Νεκρή στην παραλία του χωριού Κρεμαστή, πεντακόσια μέτρα από τις εκβολές του χειμάρρου, βρέθηκε σήμερα τα ξημερώματα η 30χρονη δασκάλα που ήταν αγνοούμενη από χθες το απόγευμα όταν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε παρασύρθηκε από τα νερά του χειμάρρου.

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι προσπάθειες των αρχών για να εντοπιστεί και ο 50χρονος καθηγητής που επέβαινε στο ίδιο αυτοκίνητο ενώ αργά χθες το βράδυ σε γέφυρα άλλου χειμάρρου στην ίδια περιοχή εντοπίστηκε πνιγμένη μία 35χρονη γυναίκα τα στοιχεία της οποίας εξακολουθούν να παραμένουν αγνωσταΧθες μια γυναίκα 40 ετών ανασύρθηκε νεκρή αργά το βράδυ, από άνδρες της Πυροσβεστικής από την κοίτη χειμάρρου στην γέφυρα Μαριτσών στην Ιαλυσό Ρόδου. Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, η γυναίκα εντοπίστηκε νεκρή αφού υποχώρησαν τα νερά μετά την θεομηνία που έπληξε το βόρειο τμήμα του νησιού.

Την ίδια ώρα, αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν τρία άτομα παρασύρθηκε στον χείμαρρο της Κρεμαστής, λόγω της ισχυρής βροχόπτωσης που έπληξε τις απογευματινές ώρες τη Ρόδο, με αποτέλεσμα ένας επιβάτης του ΙΧ να αγνοείται και να αναζητείται από την Πυροσβεστική υπηρεσία.

Όπως δήλωσε στο real.gr o μετεωρολόγος Παναγιώτης Γιαννόπουλος τις τελευταίες 24ώρες ο μετεωρολογικός σταθμός της ΕΜΥ στο αεροδρόμιο της Ρόδου κατέγραψε 174 χιλιοστά βροχής, δηλαδή έπεσαν σε 24ώρες 174 λίτρα νερού ανά τετραγωνικό μέτρο. Το μέσο ύψος βροχής για όλο τον Νοέμβριο στη Ρόδο είναι 84 χιλιοστά, επομένως σε 24 ώρες σχεδόν έβρεξε όσο για δύο ολόκληρους Νοέμβριους.

«Βούλιαξε» η Ρόδος


Ιδιαίτερα έντονα καιρικά φαινόμενα στη Ρόδο, ύστερα από την καταιγίδα που ξέσπασε λίγο μετά τις τρεις το μεσημέρι. Οι δρόμοι από το Φαληράκι μέχρι και την Κρεμαστή, μετετράπησαν σε ποτάμια, ενώ τεράστια είναι τα προβλήματα που καταγράφονται και στην πόλη της Ρόδου, καθώς ο όγκος της βροχής δημιούργησε ένα κυκλοφοριακό χάος.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική, λόγω έντονων καιρικών φαινομένων που εκδηλώθηκαν στη Ρόδο,η υπηρεσία έχει δεχθεί 130 κλήσεις για παροχές βοηθείας και αντλήσεις.

Πολλές περιοχές στο νησί βρίσκονται χωρίς ρεύμα εξαιτίας των κεραυνών που έθεσαν εκτός λειτουργίας πολλές γραμμές, ενώ πολλά είναι επίσης και τα υπόγεια σπιτιών και καταστημάτων που έχουν πλημμυρίσει.

Σύμφωνα με την Ροδιακή, η πυροσβεστική απεγκλώβισε γύρω στις τέσσερις το μεσημέρι δύο άτομα από αυτοκίνητο που είχε ακινητοποιηθεί στην περιοχή του ποταμού της Κρεμαστής. Έντονη χαλαζόπτωση επίσης σάρωσε τις περιοχές Τρεις, Ιξιάς Ιαλυσού και Κρεμαστής.



real.gr