Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013

Τραγικό!!!Ο παγκόσμιος πρωταθλητής ελεύθερης κατάδυσης πνίγηκε στην προσπάθεια του να κάνει νέο ρεκό!!(βίντεο)

ΜΙΑ ΘΕΣΗ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΣΤΑ

    ΠΑΙΞΤΕ POKER ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ (ΝΟΜΙΜΑ)Βουτιά θανάτου για τον παγκόσμιο πρωταθλητή ελεύθερης κατάδυσης (Pics + Vid)
Ο 32χρονος Νεοϋορκέζος Nicholas Mevoli πέθανε στην προσπάθειά του να κάνει νέο ρεκόρ στην ελεύθερη κατάδυση.
Ο Mevoli συμμετείχε σε καταδυτικό αγώνα στις Μπαχάμες την Κυριακή, και όλα άρχισαν να πηγαίνουν στραβά όταν έφτασε σε βάθος 68 μέτρων.
Στόχος του ήταν να φτάσει τα 72 μέτρα με μια ανάσα και χωρίς την βοήθεια πτερυγίων.
Όταν έφτασε στην επιφάνεια της θάλασσας, έκανε νεύμα πως όλα είχαν πάει καλά.  30 δευτερόλεπτα μετά, έχασε τις αισθήσεις του, όπως ανέφεραν οι διοργανωτές και οι τοπικές Αρχές. Οι γιατροί που τον εξέτασαν δήλωσαν πως παρουσίασε πρόβλημα αναπνοής κατά την ανάδυση του. Οι εξετάσεις έδειξαν σοβαρό πρόβλημα στους πνεύμονες.
Ο ίδιος ήθελε να καταρρίψει το ρεκόρ στο περίφημο Blue Hole Dean στις Μπαχάμες. Στο μέρος αυτό βρίσκεται και η βαθύτερη μπλε τρύπα του κόσμου στο θαλασσινό νερό, βάθους 202 μέτρων.
Ο δεκαήμερος διαγωνισμός συγκέντρωσε 56 δύτες από 21 χώρες που έλαβαν μέρος στο αγωνιστικό κομμάτι των εκδηλώσεων.
Η Vertical Blue, που πραγματοποιεί την ετήσια εκδήλωση, δήλωσε πως προσπαθεί ακόμη να καταλάβει τι συνέβη.
"Ο διαγωνισμός ελεύθερης κατάδυσης, έχει ένα αξιοζήλευτο ρεκόρ ασφαλείας, αλλά το συγκεκριμένο άθλημα δεν μπορεί να θεωρηθεί ακίνδυνο, κάτι που είναι απόλυτα κατανοητό από όλους τους ελεύθερους δύτες", δήλωσαν εκπρόσωποι της διοργανώτριας εταιρείας.
Στην ελεύθερη κατάδυση, οι δύτες βουτούν και επιστρέφουν πάλι στην επιφάνεια με μία μόνο ανάσα, αποφεύγοντας τους εξοπλισμούς, όπως είναι οι φιάλες οξυγόνου.
Ο θείος του Mevoli, Paul, δήλωσε ότι ο νεαρός δύτης μπορούσε να φτάσει τα 91.4 μέτρα με μία ανάσα και να αναδυθεί σε χρόνο 2 λεπτών και 45 δευτερολέπτων.

Τον περασμένο Μάιο, έγινε ο πρώτος Αμερικανός που κατάφερε με μια ανάσα και χωρίς υποβοήθηση να φτάσει στα 100 μέτρα σε χρόνο 3:45. Η τελευταία του βουτιά διήρκεσε 3 λεπτά και 38 δευτερόλεπτα.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι την περασμένη Παρασκευή είχε προσπαθήσει να φτάσει τα 96 μέτρα. Παρόλα αυτά, φτάνοντας στα 80 αντιμετώπισε προβλήματα και αναδύθηκε με αιμόπτυση, κάτι που όμως δεν τον αποθάρρυνε και πραγματοποίησε τη μοιραία βουτιά της Κυριακής.


ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ STATUS ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΓΙΑ 
iPhone/iPad ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟ ΕΔΩ         ANDROID ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟ ΕΔΩ