Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2013

Ρήτρα του Μήτρογλου ο Ολυμπιακός!


Ο Ολυμπιακός κατάφερε, το καλοκαίρι που μας πέρασε, με μία απόφαση-ξεκαθάρισμα |(και με την...βοήθεια του Τζιμπούρ) να κρατήσει τον Κώστα Μήτρογλου στον Ολυμπιακό και πλέον έχει τη δυνατότητα να κερδίσει πολλά εκ. ευρώ. Η μισή Ευρώπη είναι στα πόδια του Έλληνα "πιστολέρο". Τι σκέφτεται όμως ο ίδιος;
  
Καλοκαίρι του 2013. Στον Ολυμπιακό παίρνουν μία γενναία απόφαση (η οποία ουσιαστικά ξεκίνησε από τον Γενάρη) με το ξεκαθάρισμα του ρόστερ. Αρκετοί ποδοσφαιριστές που προσέφεραν πολλά (και άλλοι λιγότερα) αποχώρησαν από την ομάδα και λίγο πάνω από 13 ήρθαν στον Πειραιά.

Ένα από τα διλήμματα των ανθρώπων του Ολυμπιακού αφορούσε το ποιος θα είναι ο βασικός σέντερ φορ της ομάδας. Η συμπεριφορά του Ραφίκ Τζιμπούρ, που μέχρι τότε ήταν το Νο.1 στην επίθεση, έκανε ακόμα πιο εύκολο το έργο τους και έτσι όλο το βάρος έπεσε στις πλάτες του Κώστα Μήτρογλου.

Αξίζει να αναφέρουμε όμως πως αυτή η απόφαση ήταν ιδιαίτερα σημαντική για τον Έλληνα επιθετικό, καθώς αν παρέμενε δεύτερος πίσω από τον Αλγερινό πολύ δύσκολα θα συνέχιζε στο ερυθρόλευκο ρόστερ (υπήρξαν 2-3 προτάσεις, η μία μάλιστα μεγάλη από την Ρωσία).

Η συγκεκριμένη απόφαση ήταν κομβική και μέσω αυτής κερδισμένες βγήκαν όλες οι πλευρές. Ο Κώστας Μήτρογλου "πυροβολεί" κατά ριπάς, ο Ολυμπιακός εντυπωσιάζει σε Ελλάδα και Ευρώπη, ενώ η αξία του ποδοσφαιριστή έχει χτυπήσει... κόκκινο.

Η ρήτρα, η επιθυμία και ο χαρακτήρας

Δεν χρειάζεται να είναι κανείς "ειδικός" για να καταλάβει πως για τον Κώστα Μήτρογλου υπάρχει ενδιαφέρον από τη μισή(και πάνω) Ευρώπη. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ομάδες από την Τουρκία και την Ρωσία προσφέρουν αρκετά χρήματα τόσο στον ίδιο όσο και στον Ολυμπιακό, ενώ ενδιαφέρον υπάρχει από μεγάλες ομάδες της Αγγλίας και της Γερμανίας.

Τα δεδομένα όμως, αυτή την στιγμή,  έχουν ως εξής:

-- Η ρήτρα του Κώστα Μήτρογλου είναι στα 8 εκ. ευρώ και το συμβόλαιο λήγει το 2016.

-- Οι απολαβές του δεν είναι 600.000 ευρώ, αλλά μεγαλύτερες (πάνω από τις 700.000).

-- Ο Μήτρογλου αυτή τη στιγμή σκέφτεται μόνο το ματς με την Ρουμανία.

-- Φυσικά και αναγνωρίζει το γεγονός πως ο Ολυμπιακός τον πίστεψε και "επένδυσε" πάνω του πριν από λίγους μήνες όταν και ανανέωσε το συμβόλαιο του.

-- Αυτό που μπορούμε να πούμε είναι πως παρότι υπάρχει ρήτρα 8 εκ. ευρώ είναι πιθανό να φύγει με περισσότερα χρήματα!

Ο Μήτρογλου αγαπά τον Ολυμπιακό και λέει στο περιβάλλον του πως έχει εξαιρετική σχέση με την διοίκηση στην οποία οφείλει πολλά, έτσι δεν έχει σκοπό να φύγει... νύχτα, αλλά να φέρει ακόμα περισσότερα χρήματα στον Ολυμπιακό.

-- Το ενδεχόμενο μεταγραφής τον Γενάρη δεν έχει κλείσει. Ο Μήτρογλου είναι πολλά χρόνια στον Ολυμπιακό (έξι), έχει προσφέρει και έχει πάρει πολλά, οπότε αν έρθει μία μεγάλη πρόταση που θα ικανοποιεί και τις δυο πλευρές, τότε όλα είναι πιθανά.

-- Ο παίκτης παρότι το καλοκαίρι είχε προτάσεις με πολλά χρήματα (για τον ίδιον), δεν έχει ως πρώτη προτεραιότητα τα λεφτά, αλλά θέλει να παίξει σε ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Μην ξεχνάμε πως ήρθε από την Γερμανία, οπότε δεν... "κωλώνει" στην ιδέα του εξωτερικού.

Κλείνοντας να πούμε κάτι ακόμα. Και οι δυο πλευρές είναι απόλυτα ικανοποιημένες από τη συνεργασία τους. Όμως (κάτι που ξέρουν επίσης και οι δυο πλευρές) ο Μήτρογλου βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση, έχει τραβήξει πάνω του τα βλέμματα όλης της Ευρώπης, οπότε από μία τέτοια κατάσταση όλες οι πλευρές μπορούν να βγουν κερδισμένες.

Και όταν λέμε κερδισμένες εννοούμε με πολλά μηδενικά στο τέλος, κάτι που σε λίγους μήνες ποτέ δεν ξέρεις αν θα συνεχίσει να ισχύει...

ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ STATUS ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΓΙΑ 
iPhone/iPad ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟ ΕΔΩ         ANDROID ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟ ΕΔΩ