Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

Ροζ σκάνδαλο με 800 δασκάλους



 


Αντιμέτωπη με ένα ροζ σκάνδαλο βρίσκεται η Παραγουάη, έπειτα από την αποκάλυψη πως εκατοντάδες καθηγητές συμμετείχαν σε χορό με στρίπερς κατά τη διάρκεια μιας επίσημης εκδήλωσης.




Ολα ήρθαν στο φως όταν το CNN δημοσίευσε βίντεο που τραβήχτηκε από κινητό τηλέφωνο και δείχνει ημίγυμνους άνδρες στρίπερς να χορεύουν με καθηγήτριες ενώ οι θεατές χειροκροτούσαν.


Οι δάσκαλοι είχαν την άδεια να σταματήσουν για λίγο τη διδασκαλία και να συμμετάσχουν σε ομαδικές δραστηριότητες σε ένα καταφύγιο έξω από την πρωτεύουσα της χώρας, Ασουνσιόν. Σύμφωνα όμως με την έρευνα του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, δεν συζήτησαν μόνο για τα μαθήματα ή τη διδασκαλία. Περίπου 800 καθηγητές παραβρίσκονταν στην εκδήλωση, δήλωσαν οι αξιωματούχοι. «Η ανησυχία μας είναι πως η εκπαίδευση είναι μια βασική υπηρεσία. Ποια είναι λοιπόν τα κίνητρα για να αφήσουν τα μαθήματα και τους μαθητές τους; Προφανώς με την άδεια του σωματείου τους» δήλωσε η υπουργός Παιδείας, Μάρτα Λαφουέντε.

Το υπουργείο Παιδείας ερευνά 79 διευθυντές σχολείων που συμμετείχαν επίσης στην εκδήλωση, η οποία πραγματοποιήθηκε σε ένα ράντσο 25 χιλιόμετρα έξω από την πρωτεύουσα. Οπως αναφέρει δημοσίευμα του CNN, σύμφωνα με ορισμένους αξιωματούχους των σχολείων, η παρουσία των στρίπερς δεν ήταν προγραμματισμένη και συνέβη χωρίς τη συγκατάθεση των διοργανωτών. Ο πρόεδρος της Εθνικής Ένωσης Διευθυντών του Δημοσίου περιέγραψε το γεγονός ως ανήθικο και ζήτησε την τιμωρία των υπευθύνων.






ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ STATUS ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΓΙΑ 
iPhone/iPad ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟ ΕΔΩ         ANDROID ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟ ΕΔΩ