Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013

Το περιστασιακό sεξ προκαλεί κατάθλιψη...Το περιστασιακό sεξ μπορεί να οδηγήσει στην εμφάνιση κατάθλιψης, μέχρι και σε αυτοκτονικές τάσεις, όπως υποστηρίζει νέα έρευνα αμερικανών επιστημόνων.

Οι ερευνητές μελέτησαν τη συμπεριφορά περίπου 10.000 ανθρώπων και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι έφηβοι με καταθλιπτικά συμπτώματα εμφάνιζαν μεγαλύτερες πιθανότητες να κάνουν σε περιστασιακό sεξ.

Οι ίδιοι άνθρωποι είχαν περισσότερες πιθανότητες να σκεφτούν σοβαρά το ενδεχόμενο να τερματίσουν τη ζωή τους αργότερα, αναφέρει η έρευνα.

«Αρκετές μελέτες έχουν επισημάνει τη σχέση που υπάρχει ανάμεσα στην κακή ψυχική υγεία και το περιστασιακό sεξ, όμως δεν ήταν ξεκάθαρο ποια ήταν η αιτία και ποιο το αποτέλεσμα. Η συγκεκριμένη μελέτη παρέχει στοιχεία, που υποστηρίζουν την άποψη ότι η κακή ψυχική υγεία μπορεί να οδηγήσει σε περιστασιακό sεξ, αλλά και ότι αυτό οδηγεί στη συνέχεια σε περαιτέρω επιδράσεις στην ψυχική υγεία του ατόμου» ανέφερε στην MailOnline η επικεφαλής της μελέτης Dr Sara Sandberg-Thoma από το κρατικό πανεπιστήμιο του Οχάιο.

Στη μελέτη συμμετείχαν νεαροί μαθητές από 132 σχολεία, όταν ήταν στην περίοδο της εφηβείας και στη συνέχεια όταν έφτασαν σε ηλικία από 18 έως 26 ετών.

Ρωτήθηκαν για τις σχέσεις τους, το αν ένιωθαν κατάθλιψη και αν είχαν τάσεις αυτοκτονίας. Το 29% ανέφερε ότι είχε εμπειρίες περιστασιακού sεξ (το ποσοστό στους άντρες ήταν 33% και στις γυναίκες 24%).

Σύμφωνα με τη μελέτη, που δημοσιεύτηκε στο Journal of Seχ Research, η σύνδεση του περιστασιακού sεξ με την ψυχική υγεία εμφανιζόταν τόσο στους άνδρες, όσο και στις γυναίκες.

«Αυτό ήταν ένα στοιχείο έκπληξη, γιατί στην κοινωνία εξακολουθεί να υπάρχει η αντίληψη, ότι ένας άντρας μπορεί να έχει περιστασιακές sεξουαλικές επαφές, ενώ δεν θεωρείται “καλή συμπεριφορά” από τις γυναίκες» πρόσθεσε η καθηγήτρια.

Οι ερευνητές μάλιστα βρήκαν ότι κάθε επιπλέον περιστασιακή sεξουαλική επαφή, αύξανε τις πιθανότητες αυτοκτονικών τάσεων κατά 18%.http://www.gazzetta.gr