Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

Δεν είναι smartphone…. ούτε tablets! Hρθαν τα phablets


Δεν είναι smartphone καθώς είναι μεγάλα για αυτή την κατηγορία αλλά ούτε και tablets αφού είναι...


αντίστοιχα μικρά για αυτή την κατηγορία.


Εκεί λοιπόν έρχονται τα «phablets», ένας όρος που χρησιμοποιείται για να περιγράψει αυτήν την ενδιάμεση κατηγορία συσκευών. Η αλήθεια είναι πως μπορεί ποτέ να μην μάθουμε πως ακριβώς ξεκίνησε η λέξη «phablet», το σίγουρο είναι πάντως πως, όσοι ασχολούνται με την τεχνολογία και την mobile αγορά, την χρησιμοποιούν καθημερινά για να περιγράψουν μια κατηγορία προϊόντων, τα όρια της οποίας δεν έχουν «επισήμως» οριστεί.

Σύμφωνα με το myphone.gr aκόμη και τα πασίγνωστα Oxford Dictionaries, τα γνωστά λεξικά, ανακοίνωναν τον περασμένο Αύγουστο πως η λέξη «phablet» αποτελεί μια ακόμη προσθήκη σε αυτά. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η απόφαση για την προσθήκη μιας νέας λέξης λαμβάνεται όταν οι υπεύθυνοι δουν πως αυτή παρουσιάζει ευρεία διάδοση, βάσει μιας σειράς ανεξάρτητων πηγών και αποδείξεων, ούτως ώστε να αποτελεί δεδομένο η εκτεταμένη χρήση της. Πάντως η Samsung, η οποία πρωτοπορεί στην δημιουργία τέτοιων συσκευών, κατά τη διάρκεια meeting με επενδυτές στη Σεούλ επέμενε να χρησιμοποιεί τον όρο «fonblets» για την περιγραφή αυτών των συσκευών. Ο ίδιος ο

Πρόεδρος της Samsung, JK Shin, χρησιμοποίησε πολλές φορές τον όρο κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο οποίος έκανε την εμφάνιση του και σε μια σειρά από slides, στα οποία η κατασκευάστρια αναφερόταν ως «δημιουργός της κατηγορίας των fonblets».
«Phablets», «fonblets» ή ακόμη και «tabletphones» απομένει να δούμε ποια είναι η ονομασία που τελικά θα μείνει.