Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2013

ΣΟΚ-ΙΤΑΛΙΑ: Ανήλικοι έσβηναν τσιγάρα στο πρόσωπο συμμαθητή τους με νοητική υστέρηση!!


Επί τέσσερα χρόνια το παιδί ήταν θύμα κακοποίησης – «Τον χρησιμοποιούν σαν τασάκι», καταγγέλλει η μητέρα του

«Οι ουλές στο σώμα του μιλούν περισσότερο από χίλιες λέξεις. Ο Μάνουελ έχει τόσα πολλά εγκαύματα στο μέτωπο, στα χέρια, στο κεφάλι, που κανείς χάνει το λογαριασμό», γράφει η πρώτη σε κυκλοφορία εφημερίδα της Ρώμης, Il Messaggero.

Η αποκάλυψη ότι ο 18χρονης μαθητής με νοητική υστέρηση, έχει πέσει θύμα κακοποίησης από συμμαθητές του δε συγκλονίζει πλέον τόσο, έπειτα από τις δεκάδες περιπτώσεις bullying στα σχολεία.

Ωστόσο, το γεγονός ότι τα παιδιά του σχολείου του στη Ρώμη, συνήθιζαν τα τελευταία τέσσερα χρόνια να σβήνουν τα τσιγάρα τους στο δέρμα του άτυχου Μάνουελ, δε μπορεί παρά να προκαλέσει οργή και θυμό.


Οι συμμαθητές του κάθε μήνα, δύο, τρεις ακόμα και είκοσι φορές, διασκεδάζουν (!) με το να βλέπουν τον Μάνουελ να κλαίει και να υποφέρει από τον πόνο.

Εκείνος επιστρέφει με το κεφάλι χαμηλωμένο στο σπίτι του –αν δεν καταλήξει στο νοσοκομείο- και προσπαθεί να δικαιολογήσει τους «φίλους» του στη μητέρα του.

«Μαμά, δεν το κάνουν επίτηδες. Με καίνε, αλλά το κάνουν για πλάκα», δηλώνει στην προσπάθειά του να μη χάσει από κοντά του τους πολύτιμους φίλους του.

Η μητέρα του, Ματίλντε, που δίνει τη δική της μάχη για να προστατεύσει το παιδί της, εξηγεί ότι ο γιος της τους υπερασπίζεται γιατί «εκείνοι κάνουν κουμάντο στο σχολείο».Όταν κάποιος από τους καθηγητές, της είπε να μεταφέρει σε άλλο σχολείο το παιδί της η ίδια αντέδρασε έντονα και του απάντησε ότι ο ίδιος ο Μάνουελ επέλεξε το συγκεκριμένο εκπαιδευτικό ίδρυμα και δεν πρόκειται να του διαλύσει το όνειρο.

«Γιατί δεν αλλάζετε σχολείο στον δράστη και θέλετε να αλλάξει σχολείο το θύμα;», ρώτησε τον καθηγητή η γυναίκα.

Όμως, δε σταμάτησε εκεί. Πήγε την υπόθεση στην ιταλική δικαιοσύνη, αλλά, η εισαγγελία την έβαλε στο αρχείο γιατί «ο μάρτυρας δεν ήταν σε θέση να καταθέσει», παρότι είχε ήδη καταγγείλει, χάρη στη βοήθεια της Ματίλντε, δύο από τους νεαρούς που τον βασάνιζαν.

Η τελευταία της ελπίδα ήταν ο Τύπος και για αυτό το λόγο έδωσε την άδειά της να δημοσιευθούν φωτογραφίες που δείχνουν τα σημάδια από τα τσιγάρα στο δέρμα του παιδιού της.

Άλλωστε, τα εγκαύματα είναι ακόμα φρέσκα, καθώς η… διασκέδαση των συμμαθητών του επαναλήφθηκε πριν μερικές ημέρες.

«Τον έκαψαν και με τον αναπτήρα σε τέτοιο βαθμό που του προκάλεσαν σοβαρό έγκαυμα στο γόνατο. Τον χρησιμοποιούν σαν τασάκι», υποστήριξε η γυναίκα.

Από την πλευρά της, η διεύθυνση του σχολείου διατηρεί ουδέτερη στάση και ισχυρίζεται ότι από την έρευνα που διεξήχθη δεν εντοπίστηκε τίποτα ενοχοποιητικό. Μάλιστα, η διευθύντρια δήλωσε ότι δε μπορεί να γνωρίζει τι συμβαίνει έξω από το σχολείο, αλλά μόνο ό,τι συμβαίνει μέσα σε αυτό.
ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ STATUS ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΓΙΑ 
iPhone/iPad ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟ ΕΔΩ         ANDROID ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟ ΕΔΩprotothema.gr