Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2013

Η τιτάνια σύγκρουση του γαλαξία μας με το γειτονικό γαλαξία της Ανδρομέδας [Βίντεο]


Θα συμβεί σε 4 δισεκατομμύρια χρόνια

Τη σύγκρουση του Γαλαξία μας με της Ανδρομέδας κατάφεραν να απεικονίσουν οι επιστήμονες

Αστρονόμοι της NASA ανακοίνωσαν την Πέμπτη ότι μπορούν τώρα να προβλέψουν με βεβαιότητα το επόμενο μεγάλο κοσμικό γεγονός που θα επηρεάσει τη ζωή στον γαλαξία μας: την τιτάνια σύγκρουση του Milky Way με το γειτονικό γαλαξία της Ανδρομέδας.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, ο γαλαξίας μας είναι καταδικασμένος να αλλάξει άρδην κατά τη διάρκεια της κοσμικής σύγκρουσης , η οποία προβλέπεται να συμβεί σε 4.000.000.000 χρόνια από τώρα.

Το αποτέλεσμα της σύγκρουσης αυτής θα είναι μάλλον σοκαριστικό, αφού είναι πιθανό ο Ήλιος να εκτοξευθεί σε μια νέα περιοχή του γαλαξία μας, ωστόσο η Γη μας και το Ηλιακό μας σύστημα δεν κινδυνεύει να καταστραφεί.

Στις εικόνες που ακολουθούν, οι επιστήμονες έχουν καταφέρει με τη χρήση υπολογιστικών μοντέλων να απεικονίσουν τη θέα του νυχτερινού ουρανού λίγο πριν από την προβλεπόμενη συγχώνευση μεταξύ του Γαλαξία μας και της Ανδρομέδας . Περίπου 3.750.000.000 χρόνια από τώρα, ο δίσκος της Ανδρομέδας θα γεμίζει το οπτικό πεδίο, δημιουργώντας παλιρροϊκές στρεβλώσεις στον Γαλαξία μας.

Το αποτέλεσμα θα είναι οι δύο Γαλαξίες τελικά να συγχωνευθούν και μαζί να δημιουργήσουν έναν νέο ενιαίο γαλαξία, ο οποίος θα πάρει την τελική του μορφή σε 6 δισεκατομμύρια χρόνια από τώρα.

Το γεγονός αναλύεται εκτενώς και στο βίντεο που ακολουθεί από επιστήμονες της NASA.


ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ STATUS ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΓΙΑ 
iPhone/iPad ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟ ΕΔΩ         ANDROID ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟ ΕΔΩ