Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

Μεγάλη κομπίνα με πειραγμένα ταξίμετρα: Συνελήφθησαν 2 οδηγοί ταξί. Σταματημένο ταξί "έγραψε" 10,14 ευρώ μέσα σε 1'


Στη σύλληψη δύο οδηγών ταξί που είχαν παρέμβει τόσο στο ταξίμετρο του αυτοκινήτου τους, όσο και στην ταμειακή τους μηχανή προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ. Σε δοκιμαστική λειτουργία του ενός εκ των δύο ταξιμέτρων που έκανε η Αστυνομία και ενώ το όχημα ήταν σταματημένο, για 1', εμφάνισε απόσταση διαδρομής 13,5 χιλιόμετρων και χρέωση κομίστρου 10,14 ευρώ (Vid)


Κατά τη διάρκεια εξειδικευμένων τροχονομικών ελέγχων, συνελήφθησαν δύο οδηγοί ταξί γιατί είχαν παρέμβει στο ταξίμετρο και στην ταμειακή μηχανή των οχημάτων τους.
Ενδεικτικά, σε δοκιμαστική λειτουργία στο ταξίμετρο του ενός ταξί, με τη χρήση ειδικού τηλεχειριστηρίου, μόλις σε ένα λεπτό της ώρας «έγραψε» αντίτιμο πάνω από 10 ευρώ και απόσταση 13,5 km, ενώ ήταν σταματημένο
Στο πλαίσιο διενέργειας στοχευμένων δράσεων και εξειδικευμένων τροχονομικών ελέγχων σε Ε.Δ.Χ. αυτοκίνητα (ταξί) από αστυνομικούς, των Ομάδων Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α.) της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, συνελήφθησαν την 22-11-2013, σε διαφορετικές περιπτώσεις, δύο (2) ημεδαποί, οδηγοί ταξί (51χρονος άνδρας και 61χρονη γυναίκα), στην ευρύτερη περιοχή του Κέντρου της Αθήνας.

Ειδικότερα, οι δύο οδηγοί ταξί είχαν τοποθετημένη πλησίον του κιβωτίου ταχυτήτων των οχημάτων, ειδική συνδεσμολογία πρόκλησης παρεμβολών στο ταξίμετρο, με την οποία αύξαναν πλασματικά την αναγραφόμενη αξία διαδρομής, ενώ επιπλέον η γυναίκα οδηγός είχε αποσυνδέσει την ταμειακή μηχανή για να μην εκδίδονται αποδείξεις παροχής υπηρεσιών.
Ενδεικτικά, όπως προβάλλεται στο σχετικό βίντεο της ΕΛ.ΑΣ., σε δοκιμαστική λειτουργία ενός εκ των ανωτέρω ταξιμέτρων, με τη χρήση τηλεχειριστηρίου και ενώ το όχημα ήταν σταματημένο, για ένα λεπτό της ώρας, εμφάνισε απόσταση διαδρομής 13,5 χιλιόμετρων και χρέωση κομίστρου 10,14 ευρώ.
Οι συλληφθέντες, με τις δικογραφίες που σχηματίστηκαν σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.
Παράλληλα, ενημερώθηκαν και οι αρμόδιες Υπηρεσίες (Δ.Ο.Υ., Γενική Γραμματεία Εμπορίου/Δ-νση Μετρολογίας) για τις δικές τους περαιτέρω ενέργειες.
ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ STATUS ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΓΙΑ 
iPhone/iPad ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟ ΕΔΩ         ANDROID ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟ ΕΔΩ