Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2013

Τι φανερώνει η ανδρική στύσn για την κατάσταση της καρδιάς!!!





Όσο μεγαλύτερο πρόβλημα στύσnς αντιμετωπίζουν οι άνδρες τόσο μεγαλύτερο κίνδυνο διατρέχουν να πάσχουν από καρδιολογικό πρόβλημα, χωρίς να το γνωρίζουν, σύμφωνα με μία νέα έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το Αυστραλιανό Εθνικό Πανεπιστήμιο, το Ινστιτούτο Σαξ και το Πανεπιστήμιο του Σύδνεϋ και δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό «PLoS Medicine».

Οι ερευνητές, με επικεφαλής την καθηγήτρια Έμιλι Μπανκς, ανέλυσαν νοσοκομειακά αρχεία και στοιχεία θανάτων, που αφορούσαν συνολικά 95.000 άνδρες, ηλικίας άνω των 45 ετών.

Από τα αποτελέσματα προέκυψε ότι ανάμεσα στους άνδρες που δεν είχαν ιστορικό καρδιοπάθειας, όσοι είχαν μέτρια στυτικn δυσλειτουργία, είχαν 23% αυξημένη πιθανότητα να εισαχθούν κάποια στιγμή σε νοσοκομείο για καρδιαγγειακό πρόβλημα, όπως έμφραγμα, συγκριτικά με τους άνδρες που δεν είχαν τέτοιο πρόβλημα.

Την ίδια ώρα, ο κίνδυνος για τους άνδρες χωρίς καρδιολογικό ιστορικό, αλλά με σοβαρή στυτική δυσλειτουργία, ήταν αντίστοιχα αυξημένος κατά 35%.

Ακόμη, σύμφωνα με τους ερευνητές, άνδρες που είχαν ταυτόχρονα διαγνωσμένο καρδιολογικό και στuτικό πρόβλημα, ήταν 64% πιο πιθανό να εισαχθούν στο νοσοκομείο για άλλο καρδιακό πρόβλημα, ενώ όσοι είχαν σοβαρή στυτικn δυσλειτουργία διέτρεχαν δύο φορές μεγαλύτερο κίνδυνο πρόωρου θανάτου.



Οι ερευνητές εξηγούν ότι, ενώ οι προηγούμενες μελέτες είχαν απλώς διαπιστώσει τη σχέση ανάμεσα στα προβλήματα στύσnς και σε εκείνα της καρδιάς, η νέα έρευνα είναι η πρώτη που αποκαλύπτει ότι όσο χειρότερα είναι τα πρώτα, τόσο μεγαλώνει ο κίνδυνος και για τα δεύτερα.





ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ STATUS ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΓΙΑ 
iPhone/iPad ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟ ΕΔΩ         ANDROID ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟ ΕΔΩ