Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

Το ποpνό βλάπτει σοβαρά τις σχέσεις;!

Σύμφωνα με έρευνα του περιοδικού Cosmopolitan, όταν ένας άντρας ζητά να δει ποpνό, η σύντροφος γεμίζει ανασφάλειες…

Η ενασχόληση με το ποpνό δημιουργεί πολλά προβλήματα στις σχέσεις των ζευγαριών, με τους άντρες να εκδηλώνουν άγχος «επιδόσεων» και τις γυναίκες να αισθάνονται ανασφάλεια για το σώμα τους, προειδοποιούν οι κορυφαίοι βρετανοί ειδικοί σε θέματα sεξ και σχέσεων.

Σύμφωνα με τα υπάρχοντα στοιχεία, επτά στους δέκα νέους ηλικίας 18 έως 34 ετών βλέπουν ποpνό τουλάχιστον μία φορά το μήνα, ενώ η ενασχόληση με αυτό αυξάνεται ολοένα περισσότερο σε άντρες και γυναίκες.

Το τίμημα, όμως, φαίνεται πως είναι μεγάλο.



Το περιοδικό «Cosmopolitan» ρώτησε 68 κορυφαίους βρετανούς ειδικούς σε θέματα sεξ και σχέσεων για τις τυχόν επιρροές του ποpνό στις σημερινές σχέσεις - και οι απαντήσεις τους αποκάλυψαν μια ζοφερή πραγματικότητα.

Το 86% δήλωσαν πως το ποpνό ασκεί αρνητικές επιδράσεις στις σχέσεις και το 90% είπαν ότι τα τελευταία χρόνια βλέπουν συνεχή αύξηση στα προβλήματα σχέσεων εξαιτίας του ποpνό.



Σχεδόν όλοι οι θεραπευτές (το 94%) δήλωσαν ότι αυξάνονται με γοργούς ρυθμούς οι ασθενείς τους που πάσχουν από εθισμό στο ποpνό, ενώ το 63% είπαν ότι το ποpνό αυξάνει τις προσδοκίες των ανδρών από το sεξ με τη σύντροφό τους.

Στο πλαίσιο αυτό, το συμβατικό sεξ γίνεται ολοένα λιγότερο επιθυμητό, καθώς οι προτιμήσεις των ανδρών από τα τεκταινόμενα στο κρεβάτι τους ταυτίζονται ολοένα περισσότερο με ό,τι βλέπουν στα ποpνό.



Αυτό, όμως, έχει ως συνέπεια ολοένα περισσότεροι άνδρες να εκδηλώνουν άγχος «επιδόσεων», αφού σχεδόν μοιραία συγκρίνουν τις δικές τους επιδόσεις στο κρεβάτι με εκείνες των πρωταγωνιστών στις ταινίες.

Οι δε γυναίκες, αισθάνονται ανασφάλεια για το σώμα τους και πιεσμένες να «αποδώσουν» όπως οι πρωταγωνίστριες των ίδιων ταινιών.



Οι συνέπειες αυτές έχουν λάβει τέτοιες διαστάσεις, ώστε το 85% των ειδικών δήλωσαν πως το ποpνό ασκεί αρνητική επίδραση στην αυτοπεποίθηση των γυναικών, ενώ το 67% συμφώνησαν πως πολλές γυναίκες πιέζουν τον εαυτό τους να συμπεριφέρονται σαν ποpνοστάρ στο κρεβάτι τους.



«Το ποpνό μπορεί να επηρεάσει την ικανότητα ενός άνδρα να δημιουργήσει σχέση με μία αληθινή γυναίκα, αντί με την εικονική που βλέπει στο λάπτοπ του», δήλωσε η ψυχοsεξουαλική θεραπεύτρια Κάρολ Φέδερστοουν.

Από την πλευρά της, η συνάδελφός της Κάρεν Λομπ-Ροσίνι επισήμανε ότι «ολοένα περισσότεροι νέοι άνθρωποι, αγόρια και κορίτσια, μαθαίνουν για το sεξ βλέποντας ποpνό – και αυτό μπορεί να έχει καταστροφικές συνέπειες για τον τρόπο με τον οποίο βλέπουν τον εαυτό και το σώμα τους».



Αν και μερικοί από τους ειδικούς είπαν ότι το ποpνό θα μπορούσε να παίξει εποικοδομητικό ρόλο στις σχέσεις, οι περισσότεροι συμφώνησαν ότι στην πραγματικότητα δρα με εκ διαμέτρου αντίθετο τρόπο, διότι τελικά αλλοιώνει τις προσδοκίες από το αληθινό sεξ.





ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ STATUS ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΓΙΑ 
iPhone/iPad ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟ ΕΔΩ         ANDROID ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟ ΕΔΩ







http://www.faysbook.gr